Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

000000000

Én szoktam használni, a világítást is csak akkor rakom állandóra ha valamit állítgatni kell és bosszantó mindig nyomni a gombot, a stop gombot is használtam már 1x-2x amikor valamiért gyorsan meg kellett állítani a gépet. szerintem ha rajta van a panelen és működik is akkor ne a ház akadályozza a használatot. de persze csak miattam ne dolgozz vele pluszban.

keri

Ja, mondjuk nekem van egy nagy piros áramtalanító kapcsoló, az hatásosabb :)

ezsolt74

És az a Start-Stop gomb szokott működni is?
Majd kipróbálom hogy nekem jó-e.

000000000

ha az egészet áramtalanítod az annyiból nem jó hogy megáll a hotend hűtése is és beleolvadhat az egészbe a cucc ami nem vicces volt már benne részem. a stop gombra megáll az egész mint a szög, annyira hogy még a forgatógomb se működik, resetelni kell a vezérlőt.

keri

Amúgy pár dedikált gombnak tudnék örülni.
Azt tudom hogy van jó pár szabad I/O az Arduinon, de valahogy bele lehet írni a marlinba, hogy hajtson végre egy egy gombra valamelyik menüpontot?

keri

Ja, tényleg ezaz. Ezért szoktam le róla, mert utána úgy is ki kellet kapcsolnom :)

A ventilátor leállás nekem nem okoz gondot ha egyidejűleg a fűtés is megszűnik.

s7manbs8

Bele lehet abba írni akármit csak tudni kéne hogy is működik az egész, nem árt átlátni.

keri

0bn8uxmw

Dedikált gomb nem annyira jó ötlet szerencsétlen arduinonak, hoyg még azt is figyelnie keljen, hogy megnyomkodtad-e a gombot. Viszont az LCD menüjébe viszonylag egyszerű bármit berakni.

keri

Miután létezik olyan panel amin van, így biztos meg lehet oldani.

keri

Vicces, találtam olyan PIN-t amit úgy neveztek el hogy öngyilkos pin :) na ezt biztos nem fogom felprogramozni :)

Dakota25

Nem megszakítással kezeli a gombokat?

rf63unrk7

"Akad a szál."
Filament átmérőt mértél?
90 fokkal elforgatva is...

000000000

mértem, de keri kollégánál teszteltük a szálat, neki tökéletesen működik.
Egyébként is rugós feszítésem van , nem kéne hogy gond legyen a kis mértékű változás