Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Az igazán jó serpenyőkön a bevonat szénből van. Mondjuk ilyet csak öntttvas serpenyőn láttam. Ott úgy készült, hogy az oxidmentesített felöletre tiszta anpraforgó olajat permeteztek majd addíg hevítették míg elszenesedett. Állítólag jobb mint a teflon.

keri

Ez megtörtént :)
A nyomtatás előtt mindig kézzel szoktam letörölni a kiszivárgott műanyagot, mert utálom ha a nyomat aljában ott a fekete égett csepp.

ykt6caawj

Ezt én is kipróbáltam, nagyjából egy hét múlva már újra volt rajta bőr. [#nevetes1]

keri

Eleinte valóban probléma volt, de már annyira elégett, hogy nem érzem :D

De ez a szálazós anyag pozitív dolog. Itt csak pókháló vastagságú szálak maradtak, azok meg idővel lekopnak, de amikor hidat kell nyomtatni akkor megfelelő beállításokkal akár 10centit is kényelmesen át lehet hidalni úgy hogy vékony szálakat húz az ember, aminek nincs súlya. Ráadásul picit ki is feszíti magát amikor kihűl. És ha elég hézagot hagyott az ember, a szálak között, akkor a következő réteg sem nyomja le, hanem átpréselődik inkább a szálak között. Ez a réteg pedig már elég erős ahhoz hogy normális lehessen a következő réteg, és csak minimális behajlással kell számolni. Rövid távon nem is lehet észrevenni, mert ugye azért az ember alapból nem nyomtat 10centi hosszú szakaszt alátámasztás nélkül.

vjanos

Neked is E3D fej van, ha jól rémlik.
Csináltál már valamilyen retraction torture tesztet? Pl Eiffel torony szeletenként sok kis szigettel, vagy valami voronoi tárgy.

Nekem a Herz-PLA ekkora retractokkal mindig megakadt.
Most csak 3-4mm és 60mm/s, így stabil - és nem szálaz nálam

vjanos

Rákúszik? Nem lehet, hogy a fúvókánál szivárog?

Teljesen függőleges a fej minden irányból? Ha ferde akkor túr, ez esetleg elősegíti a felkúszást...

KBalázs

Nekem vagy hűtésem gagyi, vagy valami mást nem állítottam be jól (pl. kicsit több anyagot engedek mint kéne), de az ilyen hidakkal állandóan gondom van.

keri

Meglepő, de a hűtésre annyira nem is érzékeny, persze nem árt ha van.
Az anyagmennyiséggel kellet kísérletezni, hogy kellően keveset toljon a feszes szálhúzáshoz, de ne szakadjon el. Illetve a sebességből sem jó a túl gyors.
Másik, hogy az első réteg szálainak nem szabad összeérniük, mert félrenyomják egymást és az okozza a ronda hidat.

De ezt csak extrém tesztnél, Slic3r-ből szórakoztam. Normál nyomtatásoknál a Cura alapból jól kezeli nekem a rövid hidakat.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/151213/DSC_0062_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/151213/DSC_0061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

TPU. nagyon tetszik ez az anyag. rugalmas de kb eltéphetetlen.A brimmet csak levágni lehet.

Most tesztelek éppen HIPS-et is. Ott a felválással volt gond, de úgy tűnik az is javul.

Régi gondok:

A száltovábbító úgy rossz ahogy van, arra kell majd kitalálni valami jobbat.

gg58bmmp2

Utánanéztem ennek a TPU-nak, jó anyagnak tűnik.
Hol vetted és mennyiért a TPU-t?

keri

Ez jó modell autóguminak?
Úgy értem tapadása rugalmassága elég jó?

000000000

nem tudom, viszek majd belőle jövöhétem, oszt kipróbálod

000000000

Keresek valaki aki cadben tudna rajzolni egy star wars logot. Dual colorban lenne nyomtatva, a fekete a közepe és sárga a széle.
Sajnos a sárga szélét nem tudom megrajzolni.