Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Nyomtatni szerettem volna a herz abs el, a teszt nyomtatás ment a köverkezőnél már nem jön ki semmi belerakadt.
Ki se tudom szedni belöle semilyen irányba nem megy. Ilyenkor mit tudok tenni?

Dakota25

Felfűtöd a fejet, forrón, kitekered a fúvókát. Ha fúvóka nélkül sem indul meg, mehet a bontás tovább. Teflonbetétes a saválló közcsavarod?
Nekem volt egy régebbi fejjel olyan is, hogy az olvadék a hűtés leállása miatt egész a pneu-csatiig visszajutott, betömte - kuka lett.

vjanos

Ultimaker 2-ve van valakinek testközeli tapasztalata?
Elsőre annyi pénzért kiábrándító: laza szíjak amit talán nem is lehet feszíteni, a nyomathűtés kevés és egyenletlen...

Valami leírás kéne, hogy lehet ezt gyorsan rendbekapni.

ezsolt74

Nevetségesek ezek a drága nyomtatók.
Szerintem 100.000ft-ból összetákolják őket, majd horror áron eladják.
Kívül szép ,belül hulladék.
Egy 500.000ft-os nyomtatónál már lineáris síneket kéne hogy használjanak, hiszen az árba simán belefér.
Nekem a BQ Witbox-al volt szerencsém találkozni,és én a nevemet biztos hogy nem adnám hozzá.
"Nagy" cégek képesek elemi hibák tömkelegét produkálni túlárazott nyomtatójuknál.
Néhány napja beszéltem az ismerősömmel és azt mondta lehet hogy hűtési problémái vannak, de szerintem a"végtelenített szíj nála is megnyúlhatott vagy elmozdult, mert ferdét nyomtat(néhány hónapos csak a nyomtató!!!)
Biztos olcsó lehet majd egy végtelenített GT2-es szíj hozzá, vagyis nem egy, mert három szíj van benne.

000000000

Én gondoltam már arra, hogy megtervezek normálisra egy nyomtatót és megcsinálom eladásra, de név nélkül cég nélkül senkinek se fog kelleni, mert nincs garancia meg támogatás hivatalosan.. Szóval egyelőre maradnak a félmillás gagyik, vagy a megrendelésre készülő/saját gyártású gépek.

ezsolt74

És hogy vannak a szíjak a kocsikon rögzítve?

ezsolt74

Max 250.000Ft-ból össze lehet rakni egy nyomtatót úgy hogy lineáris sineket használsz mindenhol.

ezsolt74

Úgy látom hogy itt a rugó feszíti a szíjat és tartja a helyén.

vjanos

Itt igen, de hogy a gyári milyen azt még nem leltem meg...

KBalázs

Én nem tudom mi lenne annyi, elkezdtem számolgatni aluprofiltól az szíjakig mindent, de sehogy se lett több a negyedénél.

ezsolt74

Én úgy számoltam ha mindenből csak újat véve és pl a lineáris sínek-ből se az olcsó kínait hanem mondjuk Hiwin-t, nem trapézmenetes orsót hanem golyós orsót, ha nem nyomtatott alkatrészek vannak használva hanem olyan ami alumíniumból van kimaratva.
Az új alumínium profilok és kötőelemek se olcsók.
Így pillanatok alatt el lehet szállni az árakkal, de az 500.000 Ft-ot mondjuk így se lehetne megközelíteni sem.

KBalázs

Zozi

Azért az 500 is simán összejöhet... Egy jobb golyós anya is lehet 200 felett nettóban. Javítottam egy Zeiss mérőgépet, hát annak egy egy alkatrésze is nyaldossa a fél millát és többségben nem alulról. Sajnos az árak nagyon elszálltak. Ha pedig többet gyárt kénytelen újonnan megvenni, a kínai minőség felett viszont az ár a csillagos ég sajnos. Azt kell megfizetni, ha összetákolnak valamit a rajzok alapján az menjen, nincs idő és ember minden legyártott gépet készre reszelni (mint a hobbiban).