Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ha te tudod hol keressem a gombok kezelő rutinjait elárulhatnád.
Már mindent megtaláltam csak ezt nem.

s7manbs8

Egy gomb vizsgálat nem valami sok idő pedig, 1us alatt lekezeli kb. ha megszakításból csinálja azt is csak akkor kell mikor megnyomod. nehogy má elkezdjem keresgélni. :)

rf63unrk7

Nem a fogaskerék/rugós résznél lehet csak gond, hanem előtte a vezetőcsőnél, és utána is. Ez a szürke nekem sem ment át a bevezető/megvezető csövön. 3.25 mm volt az egyik irányból mérve. Merőlegesen rá 3 mm. Kicsavartam a helyéből, és megpróbáltam kézzel áttolni a filamentet a csövön, nem ment. Felfúrtam 2 tizeddel, most úgy néz ki működik, bár azóta keveset nyomtattam, és lehet a filament is csak azon a helyen volt hibás, kb. 30 cm volt érintett, utána 30 centi jó, aztán megint 30 cm vastag rész, és most megint jó.
Próbáld ki, hogy kicsavarod, és lazán át tudod-e fűzni a szálat rajta, ha igen, akkor egy hibalehetőség megint kizárva...

000000000

PLA 0,4 mm fúvóka 0,08 mm rétegvastagság. Felhasznált anyag teljes kitöltéssel 0,35 gramm.

http://prohardver.hu/dl/upc/2015-12/423050_20151209_204802a.jpg" border=0>

keri

Egy próbát megér, mert ahogy mondod, egy hiba kipipálható, de nálam nem volt semmi ilyen gond a szállal. Kényelmesen bele tudtam tolni a fél méternyi bowdenbe, és az egyenetlenség sem volt probléma.
1 falu kockát nyomtattam vele, azon meglátszik az ilyesmi.

A fúvókát én pucoltam ki és kipróbáltam a saját gépemen, plusz adtam neki a saját fúvóka készletemből is. 0.4-es nem hajlamos eldugulni.

Extrudernek is illene működnie, ha gyenge is akkor alacsonyabb sebességen/kisebb nyomáson.

Inkább arra gyanakszom hogy a fej kialakítása nem a legjobb, és visszaolvadhat neki, vagy csak szorul.

Ha lesz időm elmegyek megnézem, de haladni kéne a saját dolgaimmal is már, ezért nem ajánlkozok.

s7manbs8

Egy tapasztalt felhasználó az ilyenre lehet hamarabb rájönne, hogy mi az oka, csak hát a távolság, én is túl messze vagyok tőletek az a baj, pedig még rá is érnék szinte tesztelgetni egy olyan gépet is.

000000000

A nyomtató tengelyét mivel kenjem be mert lehet kellene már.

keri

Én http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/jarmu/autoapolas/lakkok-festekek/271721-wd40-feher-litium-zsir-400ml" TARGET=_fnew>ilyennel szoktam.

De bármilyen könnyű, tiszta zsír megteszi.
Pl. a kerékpár kónusz csapágyakhoz való zsír is tökéletes, vagy konkrétan golyóscsapágyhoz való finomabb zsírok. Utobbival vigyázni kell, mert vannak a nagyobb hézagú csapágyhoz való ipari zsírok, azok pl. megakasztják a golyós lineáris csapágyakat.

Extrém esetben pedig létezik zsír direkt lineáris csapágyakhoz, de kínai gagyi csapágynak amin nincs zsírzó szem, annak mindegy.

Ha műszakilag korrektek akarnánk lenni, úgy kellene ezeket kenni, hogy lehúzod a csapágyat a tengelyről, kimosod patika tisztára mondjuk gázolajban, vagy más könnyű olajban, por és szenyeződés ments állapotban 3/4 részig feltöltöd zsírral a golyópályákat, és úgy húzod vissza rá. Egy ilyen kenés általában ki is tart a kínai csapágy élete végéig.

Szóval ezek után gondolom belátod hogy egyszerűbb WD40 fehér litium zsírral lefújni a tengelyeket, meghúzkodni és ezt néha ismételni.

000000000

Autóhoz tehermentesítőt lehet nyomtatni? Miből?

persze még jön majd a kérdés hogy mivel :)

rtzu

Köszönöm mindenkinek a választ!

rtzu

Mert utánaolvasva a hosszú szíj folyamatosan nyúlik, idővel pontatlan lesz a mozgás, ill. irányváltás esetén a nyúlás miatt pontatlan lesz, viszont árban pedig nem lényegesen olcsóbb, mint az orsó.

ezsolt74

A 2db 35-40cm-es golyósorsó nem sokkal drágább mint ha szíjal lenne a nyomtató?
A legdrágább az összes alkatrész közül a golyósorsó.
A 2db , lenne neked vagy közel 50.000Ft.
Legalább 10X olyan drága mint a szíjas meghajtás.

KBalázs

KBalázs

..mire mindent megcsináltatsz.

KBalázs