Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

ovális kérdés:

azt néztem, hogy a nyomatoknál a belső fél oválissága, 90 fokkal el van fordulva a külső fél oválisságához képest. (tehát a külső és belső kör között változik a távolság) Na arra rájöttem, hogy azért csinálja így mert a belsőt cw vel csinálja a külsőt pedig ccw.

esetleg ez közelebb visz minket a megoldáshoz? tényleg kottyanásnak tűnik emiatt, de fogalmam sincs hol lehet, kézzel stabilnak tűnik

rf63unrk7

Van egy problémám már a kezdetek óta.

Hiába vettem ki a jumpereket a A4988 alól, akkor is csinálja a mikro-lépéseket.
Nekem viszont egész lépés kéne, mert a tartóáramot kikapcsoltam a Z-nél. Több mint 5000 lépés 1 mm.

Nem tudom találkozott-e valaki már ezzel a problémával.
Kell még valamit a firmware-ben / eepromban / akárhol állítani, hogy figyelembe vegye a hardveres beállítást ?
Próbáltam 32 mikrolépéses meghajtóval is, tojik rá, meg másik A4988-al de ugyanaz volt a helyzet.
A szoftvereket is próbáltam újabb verzióval, de az eredmény ugyanaz.

Jumper Instruction:
http://www.geeetech.com/wiki/index.php/Ramps1.4" TARGET=_fnew>ramps 1.4

0bn8uxmw

Van egy-két videó fent a neten gyors nyomtatásról de erősen kétséges a nagy része.A beállított értéknek a valós sebességhez nem som köze van.
Itt van egy csóka 750mm/s-et ír jó ha 150-200-at visz a gép  
https://www.youtube.com/watch?v=zhV2jwhb9n8" TARGET=_fnew>HighSpeed 3D Printing (750mm/s)
PLA-n kívül nem nagyon van olyan anyag amit lehet gyorsan nyomni és nem kell tartani a rétegek szétválásától.
A 20 fogú tárcsa jó kompromisszum gt2-nél fogja a szíjat rendesen és felbontásban is elfogadható.
Igen van egy olyan szabály mint ahogy Sanyi is írja, hogy 6 fogat minimum illik megfogni a tárcsának.
Súlyhoz pedig áttétel javasolt mint ahogy Zsolt is csinálta az Y-nál, számolhatsz sokat és hosszan az ideálisra de olyan 1:2.2-2.5 körül nem leszel mesze az igazságtól.  

s7manbs8

Az a 750mm/s már akkora, hogy az egész asztalt kétszer körbe kéne neki mennie, ilyen sebességgel egy másodperc alatt :)

0bn8uxmw

Azt megnézted-e már szakadás vizsgálóval ha nincs rajta a jumper akkor is lesípol? Mivel mikrolépés "fizikailag" van állítva így arra gondolok a kis kínai fixre kötötte, bár akkor is kellene változást érzékelned drv8825-el.

0bn8uxmw

jah jah a nyomtató meg szépen le(egység)ugrálna az asztalról közben[#vigyor3]

Zozi

Az áttétel mindenképp jótékony. Nálam a 2,5 lassító jött ki, nema 23 ra, de majdnem koppra ugyan az egy jobb paraméterekkel bíró nema 17 és is. A legjobb pontosság és hangerő arány egy 400 lépéses nema17 a 2,5 áttétel és egy jó kis vezérlő 1/4 vagy 1/8 mikrolépéssel. E mellett simán mehet a tv, vagy bármi mert nem zavaró. Egy lépés pedig 0,01 mm vagy 5 mikron, de ettől már nagyobb a mechanikai hiba. (20 fogú kerékkel)

KBalázs

Nekem nema23 motorok vannak, 1.4A (5V) 3.5 Ohm, 1Nm körüliek. Nem mai gyártásúak, viszont olcsóak.

ezsolt74

A 16-os szíjtárcsa és egy 40-es pont az 1:2.5 áttételezést adja ki.
Nekem most egy 20\40-es van az Y tengelyen, sajnos az X-en már jóval nehezebb lenne egy ilyen áttételezést megoldani,elég nagy helyet foglalna el, ezért én ennél maradtam a direkt meghajtásnál, mivel itt a motornak kissebb súlyt kell mozgatnia, mint az Y-nál.

keri

Visszhang :D

Inkább szellemkép.

Nem értettem hogy lehet egy nyomat visszhangos, már elképzeltem, hogy barlang méretű tárgyakat nyomtatsz, és javasolni akartam, hogy béleld ki szivaccsal, ami elnyeli a hangot :D

Túl gyorsan nyomtatod, és rezonál a nyomtató, vagy szíj, vagy valami. Vedd le a jerk-et és a sebességet.

keri

Nincs semmi baja a Herz-nek. Az egyik legjobb minőségű szál.

KBalázs

Ezt a "hangerô arányt" nem igazán értem.

Zsolt, a nyomtatódat holnap megnézhetem? Van nekem is egy ilyen "kockára" :) való anyagom, de nem ebben az elrendezésben gondolkoztam el, eddig.

rf63unrk7

Ez jó gondolat, hétvégén rámérek...

keri

Utána nézek, az én rendszereim sem állnak a helyzet magaslatán.

rf63unrk7

Nem semmi.
Én is vettem egy induktív érzékelőt, de a deltára tartogatom...