Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Mondjuk ez nem is 1500 forint :)
Azt írták is hogy túl nagy a kereslet rá, nem győzik a szállítást, de ez az elsőnél is így volt. Idővel majd lehet kapni.

keri

Plusz 10 a szállítás :)

t5kzsyyvh

ez a 5$ ez vmi marketing rizsa lehet.
vagy lemaradt elole egy 1-es. :D

Devecz Miklós

Én nem azt írtam, hogy ócsú! [#boxer]

Lehet kapni.

keri

Ez mondjuk igaz.

000000000

Frankón alakul a projekt.

keri

https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-zero/" TARGET=_fnew>Majd kiderül mi a valóság.
Egyenlőre ezzel reklámozzák hogy 5$, csak lehet rosszul váltják nálunk a dollárt, 1000ft-os árfolyamon :)

ezsolt74

Az lenne az igazi ha az arduino-t ki lehetne váltani egy ilyennel, de sajnos ez még így nem működik.
Mondjuk az se rossz ha egy ilyenről van vezérelve az arduino és nem neki kell a számolásokat elvégezni, hanem a jóval erősebb Raspberry végzi el helyette.
Csak a Raspberry-hez elég drága a szines LCD kijelző, amit mondjuk ki lehet hagyni, mert böngészőből is lehet vezérelni(Octopi).

t5kzsyyvh

megvan az 5$ miszteriuma..
aki vasarol a MagPi cimu papir alapu ujsagabol aminek az ara Ł5.99 az ingyen kapott hozza egy pi zerot..

rf63unrk7

Az enyém úgy megy.
A raspi 2 vezérli az arduinót.
Így akár telefonról is lehet nézni hol tart a nyomtatás, kamerán és böngészőben is.

vjanos

De ilyenkor nem ugyanúgy az arduino processzálja a G-kódot?
Működés szempontjából van értelme, hogy erősebb a pi?

000000000

Az első ABS nyomtatásom mindenféle segédeszköz nélkül üvegre. kicsit be voltam tojva tőle de kezdek bizakodó lenni :-)

s7manbs8

Ez milyen anyagból lett nyomtatva, milyen hőfokon sebességen ? Pár mm magasságig nem is szokott vele gond lenni, magasabbaknál kezd repedezni majd.

000000000

Herz fekete ABS, 245 fokon 110 fokos asztalra. Most nyomtatok egy venti tartót a hotendre, amit nem mertem PLA-ból, annak felvált az egyik sarka amikor visszavettem 105 fokra az asztalt. Visszatettem 110 fokra még tartja magát. :-)

s7manbs8

Jól fűtött asztalnál azért működik az lehet nagyobban is, nálam régebben nem volt eléggé az asztal fűtve, meg be szokták az egész gépet is burkolni szinte, úgy még jobban működik.