Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gg58bmmp2

Y meghajtásának az első és hátsó csapágytartói, és az X GT2 szíjtartója.
RAMPS és a grafikus LCD-nek a házájának tartójára.
Ezek kellenének, ha nem túl nagy kérés.
A én is néztem a grafikus lcd tartóját a Thingiverse- n, de csak más kivitelűekhez valót találtam.

ezsolt74

A RAMPS és a grafikus lcd file-jai nem biztos hogy megvannak mert azokat már vagy egy évvel ezelött töltöttem le és nyomtattam ki.
Ráadásul azóta új számítógépem is van.A legtöbb dolgot lementettem ugyan ,de meg kell néznem hátha megvan még.

gg58bmmp2

Sajnos most ráér mert holnaptól kb. 10 12 napig  folyamatosan munka van.

000000000

Mi lehet annak az oka ha átrakom 50micronra akkor a nyomat lyukas lesz. kb 1mm-es átmeréjű lyukak keletkezek amiken keresztül átlátható.
Azaz nem összevissza lyukas hanem minden layer ugyanazon a helyen.

rf63unrk7

Most nekem lenne egy kérdésem: épített valaki NEMA 14-es motorral deltát ?

pl: http://www.banggood.com/JKM-NEMA14-1_835-Hybrid-Stepper-Motor-Two-Phase-34mm-1400g_cm-1A-p-980605.html" TARGET=_fnew>nema 14 - banggod

000000000

kiváncsi leszek, eddig segítőkész a kínai

http://kepfeltoltes.hu/view/151123/714883056image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

itt nem vettem le direkt, látszik a hiba.

esetleg valaki nyomtatna egy ilyen és lefotózná nekem? Megnézném milyennek kell lennie ha jó

KBalázs

Itt egyértelmûen az egyik irányban kottyanása van a mechanikának, esetleg a szíjak egyike túl laza.

000000000

no de melyik irányban.. a szíjak feszesnek tűnnek, csavarok meghúzva

KBalázs

Mi sokkal kevésbé látjuk innen, mint te :(

000000000

bocsi, próbálok értelmesebben fogalmazni.

Tehát látszik e a geometriai hibán hogy melyik iránnyal lehet gondja? Vagy esetleg valami teszt cucc ami megmondja, a szíjakat meghúztam, vagyis csak az egyik volt talán kicsit laza..

Viszont amit nem tudok, azon a tengelyen amin a fej és az azt mozgató mechanika van (nem tudom z melyik tengely, talán Y) 2 szíjjal van meghajtva, mi van akkor ha a két szíj fogai el vannak csúszva?

0bn8uxmw

Nema 14-el nem. Elfér a 17-es benne, legyen csak minél nehezebb az alja kevésbé fog dülöngélni [#vigyor3]

0bn8uxmw

Az a tengely az X-ed ha jól tudom annál a gépnél is. (X balra jobbra, Y előre hátra)Az a baj, hogy rengeteg baja lehet a mechanikádnak van hátúl egy 5-ös tengelyed ami az Y-t hajtja két oldalt az csak kóvályog a levegőbe mint Z orsó vége.... az a kis 5-ös rúd csavarodik is ha kereszteb megy a gép és feszül(környomtatás tipikusan ilyen).

rf63unrk7

Igen, de ez felül lenne, és kevés a hely. :-)  

Azért érdekelne, mennyivel gyengébb, használ-e egyáltalán valaki, a neten sok helyen hirdetik 3d printerhez.

0bn8uxmw

Felülre rakni nem jó ötlet, főleg ha mezei nyomtatott a váz tartó szerkezete is...fejnehéz lesz és csavarodik ha nyomtatáskor(kitöltéskor) bevibrál ez meg fog látszani a nyomaton is. Én ha deltát csinálnék kazánlemez lenne a talpa azzal szépen ülne az asztalon, persze tápot rakhatod alulra is súlynak. De én a nyomtatott vázat is messze elkerülném. Azért egy ALU lapra sarokelemekkel felrakni 120 fokbonként a tornyok alu profilját nem egy nagyon bonyolult sztori. amíg kinyomtatja az egész vázat 20x-or megcsinálod és sokkal merevebb lesz.
De ha ragaszkodsz a nyomtatott vázhoz (gondolom igen mert már sok időt öltél bele) akkor érleld a gondolatot, hogy az IKEA-s szekrényt is a hátlap fogja össze, tehát legalább két oldalt burkold be plexivel az ALU profilok hornyait felhasználva az merevít annyit amit kell.