Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Jó, elhiszem neked, de hogy lehet rajzoni vele?  

Nekem egy vonalat nem sikerült vele húznom, nincs egy ikon, egy menü amire az van irva hogy LINE.

Vektoregyenletek felírásával meg nem lehet műszaki rajzot csinálni, vagy nagyon kockának kell hozzá lenni.

Devecz Miklós

Most kerültem gép közelbe, látom megint gond van.
A motor áram be lett állítva a motorrok fázisáramához?

A végállásban kezd el kattogni?

gg58bmmp2

A motoráram nem lett beállítva, nem tudom mit kell csinálni, így hagytam ahogy kijött a gyárból.
Hangra szépen járt.
Nem végállásban kattogott, hanem folyamatosan.
Egyenlőre az itteni segítségekből Kiss Zoltán "Hasonló problémám volt, a melegedés miatt" mondata tűnik a kulcsmondatnak.

A motor áram beállításnak van valahol valami érthető leírása?

Devecz Miklós

Hirtelenjében ezt találtam.

https://www.youtube.com/watch?v=5CmjB4WF5XA" TARGET=_fnew>A4988

gg58bmmp2

Ha bejön ez a hűtéses tipp, akkor ez a megoldás a korábban említett száltovábbító motor kattogására is, ugyanis csak a túloldalról hűtöttem egy ici-pici ventillátorral, és oda már korábban sem jutott elég hűtés.
Lehet hogy túl nagy a motoráram, és ezért melegszik a kelleténél jobban, és ez a probléma forrása.

rf63unrk7

Nem vonalat húzol,hanem testekkel dolgozol. Kocka, gömb, henger, stb, és ezek áthatásával.
Van a menüben egy "puska", ahol egy oldalon fel van sorolva az összes parancs, tehát nincs sok, ezeket tudod bekopizni a promram oldalra, a másik oldalon pedig megjelenik a 3d kép. Az előző példában az volt látható, hogy az egyik parancssal kértem egy hengert, a másikkal kivontam belőle egy kisebbet. És kész is. F5-re legenerálja a 3d képet. F6-ra pedig az stl fált készíti elő. Csak menteni kell. Most tervezem, hogy ha elmentem a fájlt eegybizonyos könyvtárba, akkor kezdje is el nyomtatni. Persze tud importálni autocad 2d rajzokat is, és adhatsz neki mgasságot, vagy kész stl fájlokat is kombinálhatsz. Van library, tetszőlegesen fejlesztheted, azaz pl egy csavart, motort is berakhatsz egy paranccsal.

rf63unrk7

Főleg a potméter állításra kényes, csak szigetelt csavarhúzóval tekergesd menet közben, nekem már szállt el egy A4988 mert sim fém csavarhúzóvl tekertem a beállításhoz.

gg58bmmp2

Devecz Miklós

Lehet hűteni, de ez csak tüneti kezelés.

A motornak és a vezérlőnek szinkronban kell dolgoznia, ha ez nincs meg, akkor valamelyik tulmelegszik.

Devecz Miklós

Csak müanyagot használj, erre megfelel egy PLA szál is kissé lelapolva reszelővel.

s7manbs8

Lehet, hogy a fém csavarhúzóval ugye az áramérzékelő potira a zavarjel rákerülve, iszonyat áramot indít és pukk, ennyi.

000000000

Nekem is volt olyan, hogy meg-megállt az extruder mert túlmelegedett a vezérlő, egy venti megoldotta a problémát.

Rabb Ferenc