Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gg58bmmp2

Abban reménykedtem, hogy valaki találkozott már ilyen hibával, és már előttem rájött a megoldásra.
Olyan mintha valahonnan zavart szedne össze.

gg58bmmp2

Itt visszaolvasva, is kiderül, hogy mindig is "panaszkodtam" a szál továbbító motor kattogására.
Ugyanúgy kattog az is, csak sűrűbben.
Tehát nem a szál akadt, hanem a motor kattogott.
A Z motoron is érzem az kattogást, de az nem mozdul meg.

rf63unrk7

Nem kötelező. A freecadről váltottam erre. Nem véletlen, hogy a 3d gépek rajzai is mind ebben vannak. A freecad bugos, javítani szinte lehetetlen, most nem egy hengerről beszélek.  
Egy évig küzdöttem vele, mikor megtaláltam ezt a remekművet. Sok rajzom volt benne, de inkább újra csináltam scadban, mint még egyszer elindítsam.
De hát ízlések és pofonok...

0bn8uxmw

Nem a végállás kapcsolókkal matattál és ott el lett állítva valami?

Nézd meg ha le home-olod a gépet és elküldöd lassan mondjuk x-be és közben megnyomod a kapcsolót akkor megáll-e a fej.

De nekem az a gyanús még hogy a motorvezérlőd zavarodik meg túlmelegedés miatt, borda és venti van rajtuk?  

rf63unrk7

A mm/s értéket vedd lejjebb, ha kattog. Pl. 2 mm/s-ra. Vagy még kisebbre. Z-nél 1 mm/s. Ha így nem kattog, mehetsz feljebb.

rf63unrk7

Hűtésed van a léptető motoron? Hasonló problémám volt, a melegedés miatt. Amióta külön hűtöm azt az egyet, azóta megszünt ez a problémám.

gg58bmmp2

Utolsó normális működés előtt valóban még a az end kapcsolókat akartam belőni.
Valamint a rossz y irányt megfordítani. (végül az sem sikerült, mertnem az irányt fordította meg, hanem x y -cserélte meg.)
De most már az x y home kapcsolókat is levettem, hátha az zavar be.
Azért egy jó pár próbát én is megcsináltam mielőtt ide írtam. (Nem várom el tőletek, hogy helyettem dolgozzatok, de most jól elakadtam.)

gg58bmmp2

most szerelek fel extra hűtést.

gg58bmmp2

Ezt Kiss Zoltánnak szántam.

gg58bmmp2

Home-olásnál még szépen megy a z, és a kapcsolóra szépen beáll.
(Lehet hogy még nincs ideje melegedni).

gg58bmmp2

Most csináltam egy home-olást poneterface-el.
Szépen beáll home-ba. Majd halkan "sípolva" elkezd kattogni.
Az ic-re rátettem az ujjam, és halkult a sípolás, és egy kattanás kimaradt. Tovább nem bírta az ujjam. :) (Tehát a hűtés biztosan befolyásolja a jelenséget.)  
A végállás kapcsolók szerelésénél valóban lelöktem a z hűtőbordáját, és a mellétett kis ventilátor is elmozdult, de úgy olvastam, hogy elmennek ezek hűtés nélkül is ezért ennek nem tulajdonítottam túl sok jelentőséget.

rf63unrk7

Ezt nyomtattam pár napja,remélem látszani fog.

http://1drv.ms/1NIUbMZ" TARGET=_fnew>nagyobb nyomtatás

000000000

Attól is függ mekkora áramot állítasz be -ha neked is potis A4988 paneled van- hogy milyen mértékű a melegedése az IC-nek. Szerintem a megfelelő hűtéshez túl kis panelen van az IC azért kell borda, a hűtőpados IC-k hőjét a nagy felületű rézfólia viszi el a NYÁK lapon.

rf63unrk7

Menet közbe ne nagyon tapizd, tönkremehet töle...

gg58bmmp2

Ahhoz túl "langyos" volt, hogy nincs is kedvem többet tapizni.