Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Üdv itt!

Te kezdő vagy. De minek kérdezel? Úgy látom tudsz már mindent [#worship]

Igazából nem tudok neked többet mondani, mert tökéletesen összeszedted azt a tudást amit lehet. Ennek megfelelően a gép konstrukciód is nagyon jó.

Ramps 1.4 az elterjedt a DIY nyomtatóknál és alapvetően jól használható a céljainkra.
LCD esetén a grafikus helyett meggondolnám a 4 soros alfanumerikust, mivel az kevésebb erőforrást igényel a procitól, információt meg pontosan ugyan annyit kapsz mindkettőből, bár kétségtelen hogy a grafikus sokkal menőbb :) ezért vettem én is azt :)

Motorból alacsonyabb indukció, nagyobb áram, alacsonyabb feszültségűt és a nagyobb nyomatékút választanám...illetve választottam, mert nekem is olyanok vannak. Ezekből ugyanis nagyobb teljesítményt lehet kisajtolni.

A készletnél én hiányolom a motormeghajtókhoz a hűtőbordát, de alapvetően igen, nyugodtan meg lehet venni ilyen e-bayes készletet. Itt a többség így vette.
Motorokat is a kínaiaktól érdemes venni amit itthon veszel meg az is onnan származik. Mást már nem is tudsz venni ha akarsz sem.

keri

Ja és én meggondolnám a DRV8825-ös motormeghajtót is A4988 helyett.

2A helyett 2,5A-ert bír (maximum) és 16 helyett 32 mikrolépést. Bár ezt igazából nem használod ki, az X-Y tengelyen, mert akkor túl lassú lenne, (30khz léptetési frekvenciát tud max a vezérlő) de a 2,5A-es motorokhoz jobban passzol.

Mondjuk az is igaz hogy ezt az áramot csak 24V-ig bírja, nagyobb feszültségen már ez sem bírja az adatlap szerint, de majd kiigazít aki nagyobb feszültségről hajtja, hogy mik a tapasztalatok.

000000000

Mióta megemeltem a motorok tápfeszültségét azóta a rétegek egymás fölé kerülnek nem olyan cikcakkos az oldalfal.

harima

Sziasztok!
Nincs valakinek egy eladó

harima

vjanos

Adok egyet bónusz a többi cucc mellé ;)

harima

Köszönöm szépen!

gg58bmmp2

Ez olvasom a marlin configuration.h -ban

// Disable max endstops for compatibility with endstop checking routine
#if defined(COREXY) && !defined(DISABLE_MAX_ENDSTOPS)
    #define DISABLE_MAX_ENDSTOPS /// Vernyul - és mivel Corexy mechanika van a maxokat ki is lövi :P
#endif

Miért ne lehetne maximum végálláskapcsolókat használni a corexy mechanikánál.

000000000

kellene csinálnom egy üreges hengert (nagyobb alátét)

Mivel lenne érdemes megtervezni?

0bn8uxmw

És ha jobban beleolvasol rájössz, hogy a végállásokat csak home-ra hasznája, utána nem érdekli nagyon. Ez a zavar védelem miatt van így, mivel előfordult sok embernél, hogy zavart szedett össze valamelyik kapcsoló és a nyomtatón az a tengely megállt/torpant míg a zavar fennállt így a nyomat elcsúszott.

0bn8uxmw

Design spark mechanical pl., van topikja is.

gg58bmmp2

Akkor azt javaslod, hogy ne is tegyek be max végálláskapcsolókat?

gg58bmmp2

Egy hete mozdult meg először a gépem.
Hétfőtől csütörtökig nyomtatott.
Négy napig tartott a boldogság
Tegnap történt vele valami.
Kb. fél egy perc után a motorok mozgás közben sípolnak és kattogva működnek.
A kijelzőm négy napig halvány volt most ezzel párhuzamosan olyan fényes, invertálódottan jelez ki.
Amíg csak usb-n kapja a "tápot" adiig a régebben megszokott a kijelző.
Mi mehetett tönkre?
A motorok, motorvezérlők jók.
A tápot is cseréltem. (Most próbaképpen egy autóakkuról megy- azaz nem megy.)
Az arduino panel egy más programmal tesztelve megy.

gg58bmmp2

Mit kell cserélnem?
Mire kell várnom megint egy hónapig? :(

000000000

Szerintem a panel 5V stabilizátor IC-je, cseréld ki azt akár egy jobbra, itthon is kapható.