Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Mondtam már, hogy tüneti kezelés.
A venti nem árt, én is használom a vezérlő hütésére, azonban az áramot be kell lőni.

gg58bmmp2

csak fém hegyű csavarhúzóim vannak.
Egy tipp home made műanyag hegyű csavarhúzóra.
Vagy elég ha a vége műanyag?

Devecz Miklós

#10869-ben leírtam.

keri

Hát, nem győztél meg :)
OK, parancsrendszer, tiszta sor, az AutoCAD is erre épült eredendően, én is ezzel kezdtem, de miért nem tudtak egy vacak ikont kirakni? Már az AutoCAD 1.0 is tudta ezt, hogy menüből válasszuk ki a rajzelemet.

Na mindegy, csak bosszantott, hogy nem tudok rájönni hogy kéne használni, de most már értem az okát.

gg58bmmp2

Bocsi hirtelen annyian írtak, hogy ez valahogy kimaradt.

rf63unrk7

A hegye lehet fém, csak a vége legyen műanyag. Vannak ezek a teljesen fém kis csavarhúzok azok nemjók erre.

rf63unrk7

Az AutoCad pénzes program, a másik nem. Én itthon sem engedhetek meg magamnak illegális programokat. A cégnél telepítés kizárt. Viszont ez elfut telepítés nélkül is egy böngészőn belül.
Van úgy, hogy jön egy ötlet napközben, és gépbe akarom vetni...

000000000

"Itt visszaolvasva, is kiderül, hogy mindig is "panaszkodtam" a szál továbbító motor kattogására."
Ezt most számon kéred rajtunk?

gg58bmmp2

Dehogy kérem számon!
Ezt azért írtam be, mert itt a gép mellet ülve és hallva a kattogást, fülre ugyanúgy kattog, mint amikor megbolondul a másik két tengely.
Ha személyesen beszélünk akkor ez az amikor a homlokomra csapok és "megvilágosodom", na olyan hangsúllyal mondtam. Csak erre én nem tudok kis szimbólumot, így elmagyarázni elég sokáig tart.
Inkább mindenkinek köszönöm a türelmet, és segítő szándékot.
A te gépedhez pedig külön gratulálok.

keri

OK, persze értem mit mondasz, és csodállak érte hogy te ezzel képes vagy modellt készíteni, de számomra ha valami alkalmatlan a feladatra, akkor ingyen is az lesz.

Előbb fizetném ki az AutoCAD árát minthogy ezzel befejezzek egy komplex modellt. :D

keri

Egyszer azért megnézném hogy rajzolsz ezzel.

Látom hogy sok SCAD modell kering a neten, főleg a thingiverse-en, de egyszerűen elképzelni sem bírom hogy tudsz megrajzolni parancsok beírogatásával bármit is.

Hogyan illesztesz egy henger palástjára tangenciálisan egy kockát ha nem kattintasz oda? Meg miért kell parancsokat beírni, amikor grafikus felületen létrehozni rá egy gombot 1 másodperc.

Gyerek koromban csináltam én is ilyen rajzprogramot Commodore64-re, bár már ott is menüből kellet kiválasztani hogy kört, vonalat, kockát, vagy elipszist akarsz rajzolni, és utána beírni a paramétereket, koordinátákat. Szóval jó játék volt, sokat fejlődött a matematikai képességem ezzel, de azért rajzolni sem sikerült vele semmi értelmeset.

3vv2btrhv

Kerámia nyomtatásához használják , szerintem érdemes vele foglalkozni .

000000000

Köszi én is erre gondoltam, de az csak nem olyan mint a műanyag, a rétegek nem esnek szét egymás súlya alatt vagy van valami trükk amivel félig megköt az anyag?

000000000

Ha minden jól be van állítva akkor a száltovábbító motor akkor kezd kattogni mikor elkezd tömődni a fúvóka, a kattogó hang lépéstévesztés.

gg58bmmp2

Ez az első 3d nyomtatóm. Itt még nics tapasztalatom még nem tudok különbséget tenni kattogás, és kattogás között.