Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rf63unrk7

"kellene csinálnom egy üreges hengert (nagyobb alátét)  
Mivel lenne érdemes megtervezni?"

OpenSCAD (ingyenes)

// példa: üreges henger, a külső palást kúpos  
difference(){
x=50;
magas = 20;
cylinder(d1 = x , d2 = x+15 , h = magas , center = true, $fn = 100);
cylinder(d1 = x-10 , d2 = x-10 , h = magas + 0.2, center = true, $fn = 100);
}

gg58bmmp2

Ideiglenes megoldásnak jó, hogy kiiktatom a stab ic-t és addig usb-ről táplálom?

000000000

Próbáld ki működnie kell, más nem nagyon fogyaszt 5V ról.

000000000

nekem nagyon bejött a Solidworks, nagyon könnyű használni szerintem azon a szinten amire egyelőre szükségem van, gyorsan lehet vele haladni. Egy ilyet pl ötletem se lenne hogy rajzoljak meg OpenSCAD-ban.

000000000

Összeraktam egy motoros paszta extrudert még a felfogatást meg kell oldanom, csak úgy készült mert volt hozzá szinte minden.
Mire tudnám használni van valami ötlet?
http://gpeti1977.uw.hu/Pasztaextruder800x480.jpg" border=0>

s7manbs8

Hány V-ot kapott a paneled ?

gg58bmmp2

keri

Programot kell írni a modellre?
Ezt fogadjunk valami elborult agyu linuxos találta ki, aki a linux alap szövegszerkesztőjét is, aminél még a visszatörléshez is valami megjegyezhetetlen kódot kell beütni ahelyett hogy simán a nyilakkal meg a DEL-el törölné az ember.

Van ingyenesben normális parametrikus tervező is a freeCAD.

Az már majdnem SolideEdge, vagy Inventor képességű, csak azokhoz képest fapados, de használható.

keri

http://www.instructables.com/id/Fix-a-fried-Arduino-Mega/" TARGET=_fnew>Itt van a javítási leírás.
Ahogy GPeti is mondja, valószínűleg a stabkocka szált el. Egyszer nekem is kellet cserélni, filléres tétel, és van minden normális elektronikai alkatrész boltban.

keri

Ja és Peti, ne vbodi topikját szemeteld össze :)
Valaki írta már hogy próbálta a HIPS-et, de már nem emlékszem. Én tervezem hogy veszek, mert azt mondák jobb mint az ABS. Lehet kapni a Herz-nél 9000HUF/kg

gg58bmmp2

Csak usb-ről táplálva, is ugyanaz az eredmény.
Felesleges volt kibányásznom a stabkockát.
A hiba mindig kb fél perc nyomtatás után jelentkezik. A felfűtési idő nem számít bele a hiba idejébe.
Utólag ebből is gondolhattam volna, hogy mégsem a stab. IC a rosz.
Szoftveresen el tudtam állítani valamit?
Igaz előtte csak a z sebességét és gyorsulását akartam csökkenteni.

gg58bmmp2

Tehát kb. fél percig szépen nyomtat, útánna kattogva elkezd össze vissza mozogni a fej.

keri

Azért én szoktam mérni mielőtt szétszedek valamit :)

Lehet hogy a visszaálló biztosíték nem bírja az áramot, de mérni kéne a hibakereséshez.
Arduinoról csak vezérlő jel jön.
Ramps-on nincs semmi lényeges aktív alkatrész, csak egy disztributor panel.
Szóval azt kell megnézni hogy a meghajtó bélyegnél a tápfesz, vagy a vezérlés ugrál.

Az LCD nekem halványan világít USBről, ezért gondoltuk hogy rossz a stabkocka.

ezsolt74

És ha nem fűtöd fel az asztalt és úgy nyomtatnál,akkor is vajon ezt csinálná neked?
Nekem volt hogy a tápegységem szórakozott velem.

gg58bmmp2

Cseréltem tápegységet, és tisztán akkuról is ugyanezt csinálja.