Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Hm, viszont van egy rakat 2x24 karakteres LCD-m, lehet ha átírom a FW-t akkor a lényeges dolgok kirakhatóak arra is, kártyaolvasóm (arduhoz) meg akad még egy kettô.
Köszi.

keri

Ja, végül is nem bonyolult, mert a lehetőség meg van hagyva szinte minden variációra a Marlinban. De igazából elég olcsó ahhoz hogy ne akarjak vacakolni a bekötéssel és a konfigurálásával :)

LCD nem is feltételnül kell ha már van SD kártya olvasód. Úgy emlékszem USB-n keresztül el lehet indítani az SD kártyás nyomtatást, és után lekapcsolhatod a PC-t.
A hőmérsékleteket jó látni, de alapvetően azt is lehet PC-vel figyelni amíg szükséges.

Sőőt valaki nemrég itt webszerveren keresztüli mobiltelefonos irányítást is megoldotta :) bár az talán nem Marlinnal és Ramps-al.

KBalázs

Nem az ára a lényeg, hanem amire ideér. Bár kivételesen ez hamarább itt volt mint ígérte az ebay.

KBalázs

Még itt az a kérdés, vagyis egy teszt kiderítheti, hogy NEMA23 mocikkal miként muzsikálnak ezek a stepstickek. Bár ez majd késôbb jön, most elôször át akarom variálni a nyomtatót lin.csapágyasra, épp rajzolom a felfüggesztéseket.

vjanos

Mennek, csak a 12v miatt gyengék.
Magasabb feszen jó.

000000000

2 napja takaríottam a fejet, a száltovábbító fogazott kerék elég csúnyán teledarálta a fejet. Herz turkálós pla 230 fokon..

000000000

Megjött nekem is végre a 10 darabos kínai E3D fúvókaszetem.
A 10-ből 4-nek nem stimmel a furat mérete...besz@rás.
De nem kicsit.. a 25-ös például valójában 45-ös, az egyik 10-as meg 60-as...
Irritáló a trehányságuk, hogy csomagolásnál nem képesek szemmel ránézni.
Amúgy köszi keri a besült 20-as fúvókát. Az Egyiket sikerült gyorsan kipucolnom és működik. Mondjuk egy fúrót én is beletörtem:))
Jól ki kellett égetni és kipiszkálni belőle az anyagot. Még nem teszteltem nagyon, csak egy kis teszttárgyat nyomtam, ami nagyjából rendben volt.  
20-as fúvókához jó magas hőfok kell egyébként, még kézzel is jó nehéz átnyomni az anyagot. Most jól jön, hogy az extruder nyomatékát is felvettem a gyári 40-ről 66-ra.

000000000

Az iránt érdeklődnék hogy ez a fúvóka tisztítás milyen gyakran kell? Vagy milyen esetekben kell fúrni tisztítgatni. Kb 1 éve használom kb heti 3 alkalommal a gépet és volt hogy elakadt a szál de kb 5 perc takarítani leveszem a nozzle-t és fogóval kihúzom az anyagot. Majd mehet is tovább. .2-.3-.4-es nozzle-t használok. Hertz pla-val tökéletes!

Valami rossz nálam?

000000000

000000000

Nekem is eddig összesen egyszer akadt el a núzli, mondjuk eddig, csak 0.4 0.5 méretűeket használtam. Majd kiderül 0.2-vel lesz-e szívás.
Egyébként szerintem nem kéne neki eltömödni, ha kellő hőmérsékleten nyomtat az ember.

Devecz Miklós

Nem törvényszerű, hogy rossz legyen.
Igazából nem ártana egy hütőventilátor a fejre, ez néha csodákat tesz.
Tisztítani nem kell, csak akkor, ha elakad.
Ilyenkor sajnos szét kell kapni, és ki kell égetni.

000000000

A nozzle -re ráégett a feltekert ABS.  
Mivel lehet leszedni van valami trükk?
Beásztattam acetonba de nem sokat segitett.

000000000

Ugyanis amikor nyomtatok akkor ráragad az abs szál és kis gombócot gyárt belöle.

000000000

Devecz Miklós

Hogy kerül a szál a fuvóka végéhez (kivülről)?