Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

tegnap--- talán... kivéve Vérnyúl békája, aki a vízparton ül és semmi baja...

d90e9wrzu

Szia nem szeretném senki üzletét rontani de az E-bay-on simán megrendeled és egy héten beleül itt van Spanyolországból. Mellesleg én egy P3Stell-t ajánlok ha a vázat stabilra szeretnéd nekem 18-FT volt a lézervágot váz, és az összes alkatész Kinából jött.Az egész megállt 120k-an úgy hogy 10 motort rendeltem.

s7manbs8

Itt helyben is meg lehet oldani, akkor látja is mit kap, a minőség is lesz olyan jó, nálam is van, amit netről rendeltem és az sokkal csúnyább, mint amit magam csinálok pl. :)

s7manbs8

Nem tudom a nyomtatott hajóm egyáltalán tud e úszni, majd ki is próbálom, bár előtte még lakkal lefújom, el ne ázzon.

KBalázs

Ez kacsa! Ezt éppen-hogy cáfoltuk itt páran. Nem bomlik el a PLA csak úgy még évek alatt sem. Egy lakásban meg pláne nem.

keri

Most szépen nyomtat a géped...vagy ügyesen fotóztad [#bee1]

http://www.thingiverse.com/thing:842834" TARGET=_fnew>Én ezt nyomtattam most.

Még nincs kész meg ez egy modul rendszerű kvadrokopter alapja, egy csomó tuti dizájnos alkatrésszel.

Csak nekem már kezdenek szétkopni a kínai csapágyaim :(
A fejet már csak a szíj tartja meg hogy ne bólogasson nagyon, és ez rányomja a bélyegét a minőségre.

Lehet hogy megnézem azt a műanyag csúszócsapágyas sínt, vagy csak simán nyomtatok magamnak másik csapágyat :D

keri

Nekem a turkálos PLA csinál ilyet.
Sokat kell kísérletezni, de nekem ami kb bevált:

Vastagabb kezdőréteg, akár 0.3mm-is lehet (persze ehhez 0.4-es fúvóka dukál)
Kicsit ritkítani a vonalak sűrűségét, és kicsit felnyomni az anyag mennyiséget ezt kompenzálandó, hogy éppen összeérjenek. (Ahogy KBalázs is javasolta már)  
Azt vettem észre hogy a gyengébb tapadás miatt a következő rétegnél maga a fej tépi fel a már lerakott szálat. Ezt kerülöm el a ritkásabb alapozással, a vastagabb réteggel meg jobb tartást, illetve nagyobb rugalmasságot ad az alaprétegnek.

Asztal az első rétegnél nekem 110 fokos is szokott lenni, ezzel gyakorlatilag jól ráolvad, utána már elég a 60fok, mert amúgy 110 fokon kisebb a tapadás.

A felületet meg nagyon gondosan zsírtalanítsad.

keri

Nekem maszkolóról is hajlamos feljönni a PLA, de amúgy segít rajta, csak ahol így felgyűrődik, nem lesz olyan szép a felület. A hosszabb kitöltéseknél szokta csinálni, a rövidebbeknél kisebb ez a hatás.
Illetve természetesen igazad van, elég érzékeny a távolságra, én kézzel utólag szoktam korrigálni úgy hogy jó legyen a felület, ha látom hogy ilyet csinál.

keri

Ezek annyira nem jók, mert rugalmasak, csak akkor, ha a trapézmenetesen van támasztó csapágy ami nem engedi elmozdulni.

Elsőre esztegáltam egy merev kuplungot, most meg nyomtattam rá egyet, amibe simán belehajtottam az orsót, mindjárt feltöltöm a thingiverse-re.

keri

http://www.thingiverse.com/thing:1136606" TARGET=_fnew>Na ilyen kuplung kell neked , ha a léptető motor csapágyára akarsz támaszkodni.
Ha van saját csapágya, akkor az általad linkelt jobb, de legjobb a gumibetétes.

keri

Az más. Van vízben oldódó anyag, de az sokkal drágább.
Elporladni meg csak annyira mint a többi műanyag, de azt sem túl gyorsan.

000000000

egyre bonyolultabb, tehát ha béka,akkor PLA,
ha csapágyház, akkor?

gg58bmmp2

Tegnap megtörténtek az első próba nyomtatások.
Leveli béka helyett nyomott egy lapos varangyos békát. :(
SVLaller által belinkelt gyűrű alját szépen kinyomtatta, de a gyűrű falának neki sem kezdett. Valószínűleg olyan vékony volt, hogy a Cura lekerekítette nullára.
Ebből a tanulság, a curát is meg kell tanulnom.
Egy fogaskereket is nyomtattam, annak a belsejében egy "furat" népies nevén lyuk lett volna, azt pedig befoltozta a Cura.
Volt ahol túj sok anyag volt, azt tologatta a nyomtatófej. Egyszer le akartam szedni a felesleget, akkor letéptem az egész nyomatot.
Most dolgoznom kell, de majd este teszek fel képeket, és úgy kérdezek.
Bár még a gép sincs kész, de így is rájöttem a gépet megépíteni könnyebb, mint rájönni a nyomtatás csínjára.  

gg58bmmp2

Az asztal szintezése sem egyszerű, mert a papírlapos módszerrel akkor is ki tudom húzni a papírt, ha a fej már beleérne az üveglapba.
Most jön a sörös dobozzal való szintezés.

000000000

Kíváncsi leszek a ZMR-frame-re.