Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Milyen gyorsan nyomtatod? Nekem akkor szokott ingadozni hasonlóan ha gyorsabban nyomtatom mint ahogy melegíteni tudja az anyagot, ilyenkor kicsit túlhűl az anyag és sokkal érzékenyebb a hőmérséklet ingadozásokra. Ugye ne feledd, hogy a hőmérő nem az anyag hőmérsékletét méri, tehát ha a blokk egyenletes hőmérsékletű is, az anyag még ingadozhat ettől.

Mondjuk nekem olyankor hosszabb szálaknál vékonyodik inkább. Nem ilyen egyenletesen és periodikusan.

keri

Én is próbáltam a szalagot. Jó is, csak macerás, de munkadarab függő.
Széles brim és 100fokos asztal, nekem tökéletesen bevállt nagy felületekhez. Anyag puha marad ezért nem deformálódik, a brim pedig tapadókorongként ragasztja az üveglapra a munkadarabot, pedig 100 fokon maga a kohéziós erő elég kicsi. ~60 fokon a legnagyobb az üvegnél, de olyankor már túlságosan kemény a tárgy a deformációs erő fel tudja tépni a sarkokat.

vjanos

Milyen szélesre állítod a brimet?

xmkwac9

Már mozog a CoreXY nyomtatóm!
https://youtu.be/GjJ_nmAIDuQ" TARGET=_fnew>videó
LM8UU helyett HIWIN csapágyat használtam, egyébként RepRap XY.

gg58bmmp2

Már az én nyomtatóm is mozog.
Tud valaki ajánlani egy vékony falú kocka és henger tesztet.
Illetve mit javasoltok első nyomtatásnak.
A béka megvan, de az később jön.

gg58bmmp2

Mivel én abszolút kezdő vagyok, így én még azt sem tudom hol és hogyan kell beállítani a brimet.

KBalázs

Milyen szeletelôt használsz?

KBalázs

Amikor kész leszel, nagyon kíváncsi leszek mennyivel érzed majd jobb minôségûnek a nyomatokat, mint amit a mostanival tudsz nyomtatni.

gg58bmmp2

Cura-t használom

gg58bmmp2

És még egy kérdés: Kezdéskor milyen távolságra állítsam az asztaltól a nyomtató fejet?

0bn8uxmw

A fej és asztallap közzé szorult papírlapot ki tudd úgy húzni, hogy nem szakad el és nem hagy rajta komoly nyomot.

0cn2fmkgp

Akkor olyat ! veszek! Köszönöm a segítséget

0cn2fmkgp

Nem tudom milyen súlyú a rézlapom, de szerintem is olyasmi lehet. Szerintem is le fogom esztergáltatni, az jár a legkevesebb átalakítással.

000000000

kis önreklám, most töltöttem fel :-)

http://www.thingiverse.com/thing:1134995" TARGET=_fnew>Thingiverse

Itt találsz vékony falú hengert :-) De gyakorlatilag bármit nyomtathatsz váza módban, az is egy réteg falvastagságot ad.

0cn2fmkgp

Köszörült rudat 10-12 mm átmérőben tudtok valakit itthon ajánlani, vagy rendeljem meg a netről?