Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Szia Gorod!

Ha már ilyen jó kis vázat gyártottál neki akkor javasolnék pár mechanikai módosítást.

Az Y és x tengelyeden felejtsd el a 8-as rudat. ami gyárilag lenne szerintem rajta, 10-es  átmérőben jobb lenne mivel alátámasztás nélküli rudak sokat tudnak deformálódni. A 10-es jó kompromisszum de legjobban lináris sínnel járnál főleg az X esetén.

Motornak jó amit KBalázs ajánlott.
A banggood-on rendelhetsz komplett elektronikát LCD kijelzővel jó árban.
Extrudernek egy sima MK8-as alu változat elég, ha nagyon biztosra akarsz menni akkor egy 5:1-hez áttételes motort vehetsz hozzá de figyelni kell a tengely méretre mert a normál száltovábbító 5-ös tengelyre van az áttételes pedig 8-as. De szerintem elég a sima nema 17-es motor amit a többi tengelyre veszel.

Az 5-ös menetes szálat felejts el, hulladék. Trapéz orsó kell neked a pontossághoz.
10x2-est gyárt neked egy fórumtársunk:
http://casyjozsi.atw.hu/elado.html" TARGET=_fnew>Trapéz orsó

Nyomtató fejből jól néz a ki a diamond (3db e3d v6 lite fej van összedolgozva) de szerintem kezdésnek vegyél egy sima E3D V6 fejet majd ha kell a több szín is akkor tedd rá ezt. (van ott másik vas a háttérben amire átrakhatod majd)

KBalázs

A HERZ-es sötétkék PLA hogyan vált be nektek, ha egyáltalán használta valaki? Mondjuk az old sorozatból, de gondolom ugyanaz az anyag az újban is.

0bn8uxmw

Én azzal kezdtem anno a nyomtatást, nem volt vele nagyon probléma. Talán kicsit ridegebb mint a szürke szál és könnyebben törik a nyomat szerintem a sok festék az oka.  

KBalázs

Mert nekem a neon-zöld vált be nagyon, csak most néztem mert járok arra hogy vegyek-e.

KBalázs

És a szürkét azt jobbnak érezted ezek szerint? A neon-zöldhöz volt szerencséd?

0cn2fmkgp

Köszönöm a segítséget! Tudsz valami lineális sin linket amin láthatnám hogy melyiket kéne megvennem?
A trapéz orsó linket nem nyitja meg, ill üres az oldal.

KBalázs

Próbáld másik böngészôbôl megnézni. Vagy lehet valami reklámblokkoló van a gépeden, és az zavar be?

3vv2btrhv

0cn2fmkgp

Az adbocker zavart be! Most már sikerült megnézni. Jó áron adja az orsókat. :-)

0cn2fmkgp

0cn2fmkgp

0cn2fmkgp

0cn2fmkgp

0cn2fmkgp