Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

d90e9wrzu

Szervusztok urak valaki használja szeleteléshez ezt a programot CraftWare? Nekem nagyon bejött ha gondoljátok próbáljátok ki amíg ingyenes.

ezsolt74

Úgy tudom hogy nem igazán pontos a CraftWare, ezért inkább csak olyan tárgyak nyomtatásához használható aminél ez nem gond.
Művészi tárgyak nyomtatásánál, pl ha egy koponyát szeretnél nyomtatni annál ez a pontatlanság nem probléma.

KBalázs

Na most csinálok egy tesztet, mármint tárolásra. Vettem 0.15mm vastag PE fóliát (mûanyag szakboltból), és vasalóval bezártam egy digi-páramérôt meg egy kiszárított (még fûtési szezonban konvektor tetején, majd bezártam befôttes üvegbe) nedvszívó tasakot. 59%-ról indult, kb 20 perc alatt lezuhant 21%-ra, most arra vagyok kíváncsi, hogy mikor fordul meg a folyamat, azaz mikor kezd el nôlni a pára ott bent... Ha egyáltalán lesz annyi türelmem.

000000000

Szia, az ABS jobban bírja? Pont kültéren használt műszerdobozkát terveztem feketére festve amit érne a nap sokat.

ezsolt74

Az ABS bírja a meleget, viszont festve jó használni tűző napnak kitéve, mert az UV sugárzást nem nagyon szereti.
Vagy a HIPS-et tudod még használni erre a célra.

KBalázs

Na én lecsomagoltam az összes turis PLA bundot, remélem nem porlanak el :)
Közben, kb 45 perc alatt beállt a páramérô értéke stabilan 10%-ra. Remélem valami hasonló történik a többi zacskóban is.
http://kepfeltoltes.hu/151113/paramero_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Valakinek van eladó kínai E3D 0.2, 0.25, 0.3mm 1.75 fúvókák közül bármelyik?

Elegem van az aliexpresses eladó bénázásából. Lassan 2 hónapja várom a nozzle setemet, amit már másodszor nem bírt endesen elküldeni és már nagyon kéne 0.4-nél kisebb átmérőjű fúvóka.

köszi.

keri

0.2-esből csak olyan van amibe az egyikbe besült a PLA, a másikba meg beletörtem a fúrót

keri

Mondjuk van még fúróm, majd akarok gyártani fúvókát, mert most nagyon felverték az árakat az amúgy filléres vackoknak.

Csak az esztergám még a régi lakásban van, át kéne hozni, csak asszony nem engedi, mert akkor nem a fürdőszobát csinálom :D

Pedig ha egyszer beállítom a gyártást, már csak az anyagot kell kézzel befogni, a többit megcsinálja magától.

000000000

köszi. írtam magánban.

keri

Nem jött át.
Citromail és társait gyakran nem kapom meg

KBalázs

Milyen színű neked az a hal? És biztosan PLA-ból nyomtad?

000000000

rányomtam hogy privát üzenet. Nem tudom neked milyen emailcimed van itt megadva.
Én gmailről irtam.
OK, előkeresem a mail cimedet amire múltkor irtam, pill

ezsolt74

Fehér Esun PLA-ból van a hal.

000000000

A CraftWare méretpontosságáról érdekelnének a tapasztalatok.
Én 90%-ban ezzel szeletelek. Cura-t meg S3D-t szoktam még néha használni.
Nekem is pontatlanok a furattal rendelkező alkatrészek, de úgy tünt, hogy eza  slicer sw-től függetlenül így van. Mindig nyomok egy próbát, rámérek, aztán vagy scaling-gel vagy az STL módosításával orvosolom a problémát.