Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én is :)
A karok nagyon erősnek tűnnek, de nyilván a súly is számít.
Az alaplap az elég vékony, és hajlékony emiatt, de összerakva nem lesz gond vele szerintem.

Repülni hamar fog,mert már csak a felső lap nyomtatása hiányzik.

keri

Sörösdobozzal/hézagoló lemezzel is ugyan ez a baj.
A titka csak annyi, hogy érzeni a kell a szorítást, illetve nyilván ha rászorított akkor visszafelé már tuti nem fog menni, tehát ide-oda meg kell húzkodni, hogy érezd ezt.
Még a papírlapos módszerrel is lehet néhány százados pontossággal hézagot beállítani.

keri

Gyakorlatilag mindenre PLA :)

Nagyobb hőmérsékletet bír az ABS, tehát ha ilyen helyre kell, talán akkor érdemes azzal foglalkozni.

Eddig minden esetben amikor azt hittem az ABS jobb lenne, csak a probléma volt vele és a PLA-val gond nélkül meg tudtam oldani.

Illetve van még egy nagy előnye az ABS-nek. Acetongőzben feloldódik a felső réteg és szépen kifényezi önmagát, de festéssel a PLA esetén is elérhető ugyan ez a végeredmény.

Igaz hogy az ABS alapvetően nagyon jó anyag, de csak fröcsöntve. Nyomtatásnál a réteges felvitel elrontja a jó tulajdonságait.

Ha spéci dologra kell, akkor arra vannak spéci anyagok. Pl A nagysűrűségű polisztirol (HIPS) állítólag mindenben jobb mint az ABS, igaz drágább is egy 50%-al.

Vagy vannak nagy rugalmasságú, flexibilis anyagok.

keri

Majd rá jössz hogy működik. Ezen mindenki átesett szerintem, csak azzal nem dicsekszünk [#whatever]

gg58bmmp2

Majd látni fogjátok a próbálkozásaimat.
Egy kicsit off, de ha itt vagy megkérdezem, írtam neked kvadrokopterrel kapcsolatban.
Nem kaptad meg?
Vagy inkább felhívjalak?

000000000

Ok köszönöm.

keri

Nem kaptam tőled emailt, egyik címemre sem.
E-mail nekem jobb, mert napközben vagy fent vagyok az antennán, vagy hegesztek a pincében, de a gépet rendszeresen nézem.

000000000

ABS üvegre nyomtatnék.
Volt róla szó hogy milyen hajlakk kell vagy stick vagy bármi de nem találom.
Tud valaki segiteni mi vált be igazán?

Kristály Árpád

Halihó mindenkinek!

http://www.instructables.com/id/Hot-Plastic-Extruder/?ALLSTEPS" TARGET=_fnew>Extruder...

Mint ötlet, 3-D alapanyag is lehetne...

Árpád

000000000

Én is szívesen segítek, ha kell. Egy tanácsot már most adhatok a PRUSA i3-at felejtsd el vagy 5-6 éves koncepció, már sokkal jobb megoldások is vannak. Szerintem http://www.thingiverse.com/thing:730199" TARGET=_fnew>ez sokkal jobb. Igaz ehhez egy picit CNC-zni is kell.

keri

Közönséges hajlakk.
Illetve ABS-t feloldasz acetonban, lekened vele, megvárod míg rászárad, és utána alig bírod levakarni.

s7manbs8

Kapton szalagra, bekenve acetonban oldott abs anyaggal, erre tapad az tuti, meg a PLA is nálam ez van. Próbáltam sok félét, a többi nem vált be.

keri

Ha bekeni ABS trutyival, akkor minek kapton is az üvegre?

s7manbs8

Most csúszócsapágyat is nyomtattam, ki is fogom próbálni, de nekem a csapágyak bírják, mér mint a 608-asok gurulnak a rúdon, a rúdon néha fordítok egyet mikor kopik, ha meg már el fog, akkor is jó lesz másra, nyomtató meg van rossz pár még évekig elmegy azokkal. :)

s7manbs8

Nekem úgy nem tapad rá, az abs anyaggal összegyógyul, majd az üveg elengedi, lehet hogy magasabb hőfokkal rajta maradna, de akkor meg szétolvad az egész, az megint nem jó.