Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Érdekes dolog történt, mióta kicserélték a Herznél az oldline PLA-t újra, meg vettem is turisat, azóta azokat használtam. Teljesen meg voltam velük elégedve,  nem volt velük semmi probléma. Most próbából visszafűztem a régen oldline sorozatból mintaként kapott szálat és nem megy vele a nyomtatás egyszerűen nem tapad le az asztalra rendesen. Próbáltam emelni a hőfokokon de semmi változás. Visszafűztem az újat és hibátlan. Ezek szerint az anyag is voltozott vagy csak "megromlott" a régi?

000000000

Használ valaki Elmers Disappearing Purple School Glue Sticks -et?
Ugy látom csak USA ban van ilyen termék de he tud valaki EU-t akkor jelezze.

balika

Én is küzdök egy ilyen szállal,bár az nem herz-es,de akkor sem értem...

morvfer7

100%, hogy a Herz turis pla nem csak a színében más, mint a többi. Napok óta küzdöttem a fehérrel, most szerencsére elfogyott és ki is derült, hogy a pla a hibás és nem a nyomtatóm. Egy hete a nyomtatómon cseréltem ékszíjakat, állítgattam a hőmérsékleteket, de semmi eredmény. Most már tudom miért! A képen jól látható a váltás, ahol kifogyott az előző tekercs, és láss csodát, onnantól nagyságrendekkel jobb lett a nyomat is.

http://morvaiferenc.hu/herz_turis_pla.jpg" border=0>

s7manbs8

Nekem is van több féle ilyen szálam, ami így csinál, mint ez a rossz, akkor most már értem, hogy miért is nem akar az működni nálam sem.

000000000

Milyen más szál van még ami nem Herz de árban és minőségben is jó?

irtyj443e

ESUN szálat használ valaki?

Hobbykingnél van minden színben és formában.

keri

Mi a gond a HERZ-el? A turkálósok azért gyengébbek, mert azzal tisztítják az extrudert, cserébe fele annyiba kerül. Szóval ilyen olcsón normális szálat nem fogsz találni. De én sokkal drágábban is vettem már olyan kaki szálat ami pont úgy néz ki mint a lentebbi fotón. Képtelenség normálisan beállítani a nyomtatót hozzá, nem tapad, trutymákol, és még a rétegek is szétválnak néha.

0bn8uxmw

PLA, HIPS és ABS szálat is próbáltam ESUN-t a PLA-ból jobban tetszik a Herz-es (ridegebb az ESUN és hajlamos magától elpattanni a szál az extruder előtt) ABS-ből sokkal jobb volt mint a HERZ-es (oldline) HIPS-et pedig csak ESUN-t vettem eddig probléma nem volt vele.

KBalázs

Nem lehet hogy túl sok nedvesség volt a PLA szálban? Tehát a tároláskor kapott nedvességet, és emiatt a nyomtatáskor gôzfejlôdés teszi "trutyissá" a nyomatot?

KBalázs

Én az összes épp nem használt bund PLA-t légmentesen elcsomagoltam sok nedvszívóval, az egyikbe bezártam egy digi páramérôt is, 20% alá szívta a belsô páratartalmat.
Érdekes, hogy a gyárilag légmentesen (vákuumozott zacsi) lezárt tekercsben hiába volt két pici szilikagél-tasak, mégis 37% volt a pára belül. Ez gyártáskor (víz alatt hûtik) került bele?

000000000

pont azt írtam hogy a turis szállal szépen tudok nyomtatni, a mintának kapott régi szál nem tapad le. a newline szálak nálam jók a rendes és a turis is 200 fokon 60 fokos asztalra úgy le tapad hogy alig bírom leszedni, ahogy hűl az asztal hallani hogy recseg ropog gondolom az eltérő hőtágulás miatt és csak azután jön le.

s7manbs8

Neked HIPS minek kéne ? Van egy gurigám, lila színű ...  mikor próbáltam, nem nagyon tetszett, bár akkor még a kezdet kezdetén voltam, lehet azóta menne azzal is a nyomatás, ki tudja.

gg58bmmp2

Ha nem túl magas a tárgy akkor kiszárított gipsz lapra kell nyomtatni vele.
Az kiszívja a vizet így szárazabb - szilárdabb lesz az anyag (agyag kerámia).

gg58bmmp2

Mindenkinek köszönöm a segítséget.
A nyomtatóm most már normálisan működik.
- Nem kattog a száltovábbító motor.
- A z tengelyen megszűnt a lépésvesztés.
- X Y tengely nem lépked össze - vissza.

Mindnek egy közös oka volt.
A motoráram nem volt beállítva, és így extra hűtés (ventilátor) nélkül a vezérlő bélyegek túlmelegedtek.