Épül a gépem ::: KucseraP

Indította gaben, 2025 február 26, 08:03

Előző téma - Következő téma

vyvk7xm7

Ha... ha...
Ellestem a hídlábad kialakításodat. Nehéz jobbat elképzelni.

e252ck7ze

Kicsit dolgoztam a géppel, pár mozzanatot megörökítettem:

[yt]x7_AQIuL4Ms[/yt]

6urmbt3ev

wkbgzy80t

Jól láttam, hogy a kézikerék multifunkcionális?

e252ck7ze

Az UCCNC-ben választom ki a tengelyt, a kézikerékkel tudok jogolni. Jó lenne a tengely választáshoz is lenne dedikált gombom, de sajnos az UC100-on már nincs több szabad bemenetem.

e252ck7ze

wkbgzy80t

Olyan ez a táskába épített vezérlés mint valami profi filmes cucc. Egy teach pendant (sry nem tudom magyarul), meg egy akksi és lehet menni terepre :)

e252ck7ze

Kicsit megint fejlődött a robot. Íme az első tesztvideó kamerával.

[yt]kY3aTgrf7z8[/yt]

e252ck7ze

[yt]YgNfqXBMXyk[/yt]

Kis promovideo a gépemről. Tesztelgettem a robotkamerát rajta.

e252ck7ze

Felfedeztem egy léptetőmotor meghajtót, ami szinte teljesen hangtalan (Trinamic TMC2209)! Nem tudom, hogy ez másnak mennyire fontos, de nekem néha tud nagyon jó lenni! 2900Ft volt darabja kis panelen, nem is olyan horror az ára.

Csináltam egy összehasonlító videót:

https://www.youtube.com/watch?v=j_WkE8us2nM

e252ck7ze

A videó még egyszer:
[yt]j_WkE8us2nM[/yt]

000000000

Annak a hangosak nagyon furcsa a hangja szerintem. Na meg sokkal gyorsabban hajtod mint a csendeset.

vyvk7xm7

A motorhang erősséget befolyásolhatja a terhelés/motorforgórész tehetetlenségi nyomaték aránya is. A kis szíjkerék helyett, egy százas eszterga tokmánnyal a tengelyén, már nem rezegne ilyen fürgén  a forgórész.
Másik meghatározó tényező a motort tartó szerkezet hangvezetési képessége. Csillapító gallér nélkül, mereven felcsavarozva egy kis tömegű, kis rezgés csillapítású, de nagyobb felületű alumínium szerkezetre, jól átadódik a motorrezgés a levegőnek.
Ha kell a csendes működés és mindenképp léptetőmotorral kell dolgozni, akkor hangtechnikai szempontból is átgondolandó a megoldás.

e252ck7ze

Régebben Kicsa fórumtárs reszelt ki egy egész jó kis kamera-slider mechanikát. Ezt fejlesztettem kicsit a saját céljaimhoz, kapott egy vezérlést és itt láthatók az első tesztek.

[yt]yHz2HkG10l4[/yt]