Épül a gépem ::: KucseraP

Indította gaben, 2025 február 26, 08:03

Előző téma - Következő téma

wvs6cpz09

Szerintem az egyik legjelentősebb változás az előzőekhez képest az eloxálás utáni alapos szárítás. Így a száraz, porózus felület jobban fel tudja venni a festéket.

Az utolsó vizes forralás fontos, mert az zárja le az pórusokat amikor az alumíniumoxid alumínium hidroxiddá alakul és megduzzad.

Étolajat lehetőleg ne használj mert később avasodik, penészedik, megromlik, büdös lesz. Javaslom inkább a parafin olajat.

e252ck7ze

Még két kísérlet.

e252ck7ze

Felbátorodva a ma reggeli kísérleten nekiugrottam egy olyan darabnak, ami nem ártott volna, ha szépen sikerül. A kis fedél szinte tökéletes lett, viszont a nagyobb darab totál fakó, pedig a "technológiai paraméterek hasonlóak voltak. A nagyobbat dupla árammal csináltam hosszabban, mindent ugyan úgy csináltam...

Egy dologra tudok gondolni.. mire az utolsóhoz jutottam a sav eléggé bemelegedett. Elvileg 25 fok körül kellene lennie, ott már szerintem lehetett 35 is. Legközelebb megpróbálom hűteni a savat úgy, hogy belerakom az egészet egy nagyobb lábosba és felöntöm vízzel.

e252ck7ze

Még egy kérdés: Hátha valaki tudna segíteni. Ha így elszúrok egy darabot, van arra mód, hogy az eloxot eltávolítsam és újra lehessen próbálkozni? Azt megfigyeltem, hogy ami már el van oxálva, azt egyáltalán nem fogja a festék.

7w9huz0vb

Az eloxált alumíniumréteget általában nátrium-hidroxid (lúgkő) oldattal lehet eltávolítani.

6x0ud2xg

Van egy könyv ( sajnos a műhelyemben ) A címére pontosan emlékszem :" Az alumínium elektrokémiai felületkezelése "

A borítója alu színű  No azt próbáld meg antikváriumban elérni .  Pár oldalt szívesen bescannelek ha hazahozom

Abban van szó az oxid eltávolításáról . Szerintem amit Pali írt azt fogjuk megtalálni

6x0ud2xg

Rákerestem  Dr Csokán Pál a szerző   1975

e252ck7ze

Néha rakok fel kis saját egyéb munkát. Ez inkább olyan: ezt készítem a gépemmel... bejegyzés. Van egy saját fejlesztésű kamera tracker rendszerünk. Most készült egy érdekesebb demo. Hátha érdekel valakit.

[yt]vDWFANuN0zw[/yt]

3ztiz2p39

xe44memnh

jn06czkv0

e252ck7ze

Ez most megint kicsit más téma. Robot kameramozgatás... bár ez így ahogy van akár valami ipari dolgot is csinálhatna:)

[yt]ySTYsre4SUg[/yt]

3ztiz2p39

ywathzay

Ez nagyon komoly. A robotkar is saját gyártmány?

e252ck7ze

Az nagyon jó lenne, ha tudnék ilyet gyártani... A robotkar egy Universal Robots UR10 kollaboratív robotkar.

[yt]YklUyMWwBnM[/yt]