Épül a gépem ::: KucseraP

Indította gaben, 2025 február 26, 08:03

Előző téma - Következő téma

837pzgjm7

Ez is tetszik.
Én arra számítottam, hogy a pasas perceken át tartó, akkurátus előkészületek után tele írja a lapot 6-osokkal.
Gondolom a poén egy része a szövegben van :( ....
Azért szívesen nyomtam egy szavazatot, remélem érvényes lett.

e252ck7ze

A koma (a jövőben) a saját  használati utasítását írja. Az elején azt pötyögi, hogy a saját töltőjável töltsék (visszaemlékszik, hogy nem azzal töltötték és kissé füstöl), aztán kerüljük éles objektumok közelségét (kergetik késsel), aztán írja, hogy ne terheljék túl (majd visszaemlékszik, hogy erőlködik), aztán, pötyögi, hogy megfelelően szabaduljanak meg tőle, és becsapják az orra előtt az ajtót és csak áll kint és néz be... aztán visszaül a dobozba. Kov. snitt, leejtik a bobozt, és írja, hogy, ja és kezeljék a dobozt óvatosan.
Ez a sztori... az hogy ez mennyire jön át, már egy másik kérdés:)

Köszönöm a szavazatot!

837pzgjm7

Aha! A mindenhez mellékelt, sablon használati utasítások görbetükre. Abszolút jogos. Csak az a fránya angol. (Legalábbis számomra..) [#wave]

e252ck7ze

Diszkrét dobpergés..... ééés itt a videó a robot első mozdulatairól! Az alap kissé instabil... és még csak három tengely és nem interpolált, de mind mozog és program vezérli:)

[yt]ZC2102v-pGs[/yt]

mutz8958e

xe44memnh

e252ck7ze

Nem volt mostanában időm írni ide.. A régi esztergám kicsit megadta magát, vettem egy donort, amiről kiderült, hogy talán jobb is mint az enyém, elhatároztam, hogy rápakolok egy masszívabb hajtást. Ez is az a sinamics család, mint ami a SCARA-n van. A motort itt vettem a fórumon, a hajtás ebay-es szerzemény. Szerintem nagyon tuti lett, egész alacsony fordulaton is 4Nm körüli nyomaték, szuper egyenletes futás... egy álom vele leszúrni pl. Van a motoron fék, ami szintén praktikus a tokmány helyzetbe állításához. Lehet, hogy csinálok hozzá egy szervós gépi előtolást is.

Csináltam az esztergáról egy videót működés közben:

[yt]bjOvK2B_8c4[/yt]

e252ck7ze

Esztergáltam egy csigahajtóművet. M12-es menetvágót fogtam be a tokmányba, azzal csináltam a fogaskereket POM-ból. A csigatengely M12-es. 1:70-es lassító áttétel. lötyögés nincs (még), Van egy video az egész robot kamera daruról, ez a tilt tengely.

[yt]CAu-5D5gD_s[/yt]

mutz8958e

[#eljen]

Komoly technika lett!

e252ck7ze

Megint készült egy kis demóvideó. Elutazott a robot egy forgatásra. Egy óra alatt hadrakész állapotba tudtam hozni :) Minden szépen működött. Már elkészült a pozíció logolás és a Script, amivel a 3D progima importálható a logolt pálya. Erről szól ez a videó:

[yt]-WPf3fIWllc[/yt]

ajpwg6jrn

Egyre jobb technikákat raksz össze.
Gratula. [#taps]

wkbgzy80t

6urmbt3ev

e252ck7ze

Üdv, Volt megint egy kis időm fejlesztgetni. Most már mind a 4 csukló működik. 3 csuklóval interpolál. Még nem találtam ki, hogy mi lesz a forgatóval, azt is tudom vezérelni programból, de még azt sem pontosan tudom, hogy mit kellene, hogy csináljon. Íme egy demóvideó arról, hogy hogyan állok most.

https://www.youtube.com/watch?v=x9BJJxZpf-4

e252ck7ze

A link rendesen:

[yt]x9BJJxZpf-4[/yt]