Épül a gépem ::: KucseraP

Indította gaben, 2025 február 26, 08:03

Előző téma - Következő téma

mutz8958e

e252ck7ze

Nagyon jó az a sorozat!! Már én is rátaláltam korábban. Mondjuk, ha nincs az embernek gépe az adott feladatra, sokra nem megy vele.. :)

vyvk7xm7

Tudható belőle, hogy mihez képest próbálkozik az ember és mihez képest olyan az eredmény.
Gyárigép:Hobbígép=Gyárieredmény:Hobbyeredmény

(A tengelyköszörülős videóban megmutatja, hogy mit változik az eredmény egy olyan több tonnás gépen is, ha csak rákönyököl a főorsóházra.)

ku55dfr0s

"(A tengelyköszörülős videóban megmutatja, hogy mit változik az eredmény egy olyan több tonnás gépen is, ha csak rákönyököl a főorsóházra.)"
=========
Az egész videó úgy rossz ahogy van..  (egyetemi szinten!!)

-BESZÚRÓ  eljárással próbál elkészíteni egy olyan hosszú hengeres felületet, ami hosszabb mint a kő szélessége, és nem járatja végig a követ a felületen..

- nem attól változott a méret hogy rákönyökölt, hanem amíg beszélt + rákönyökölt -az idő alatt- a gép "kiszikráztatta" azt a felületet amit később mért.. (-az előzőleg köszörült felületet nemszikráztatta ki-)

Még egy "gyöngyszem" a videóból:

-A meghúzott szegnyereg helyzete: "ahogy esik, úgy puffan".. -Jól néznénk ki ha így lenne..

Ami a legelszomorítóbb(NEKEM) hogy ez egy egyetemi szintű oktató videó..[#rinya]

Vannak ettől sokkal rosszabbak is a sorozatban.(sajnos)

hcrk4w0pm

Sry off ért itt.

Nem értek hozzá, hobbistának is kevés vagyok, de nekem tetszenek a videoi. De az hogy "úgy rossz ahogy van" erősnek érzem.

Hozzá nem értőként én úgy láttam csinált kiszikráztatást elsőnél is : https://www.youtube.com/watch?t=2261&v=nm0SELgbM_8&feature=youtu.be

A szegnyereg beállítását pedig végefelé korrigálja többször is, mondja is hogy vissza fog térni rá később.

vyvk7xm7

Nekem, géplaikusként, ezek a hibák nem észrevehetőek, így engem nem is zavar.
Nagyon hálás vagyok a Covid-nak, hogy miatta elkészülhettek ezek a videók. Nekem jobb, mint egy gyárlátogatás, mert tetszőlegesszer megnézhetem és még magyarázatot is kapok mellé.
Esélyem sem lenne ennyi előrendszerezett információhoz ilyen kényelmesen jutni másképp.
De jó, hogy Te látod a hibákat, mert abból is tanulhatok valamit.
Köszi.

ywathzay

Akkor maradjunk annyiban, megnézed "tudatlanként". Elhiszed, látod, hogy ezt így kell csinálni. Elhiszed, mert egyetemi szintű oktatás. Aztán odaállsz a gép mellé amit vettél, mert úgy gondolod, hogy ez neked is menni fog. Amikor sorra készül a selejt, nem érted miért, hisz úgy csináltam ahogy abban a "remek" videóban láttam..... akárcsak korábban amikor elkészítette az 1:20 kúpot a MK helyett, felteszi a kérdést magának a kezdő, neki olyan jól illeszkedett nekem miért nem????

e252ck7ze

Csak, hogy megtörjem az oktatóvideók kapcsán kialakult feszültséget, megosztanék egy videót egy 6 tengeéyes robotról, amit kifejezetten animációs film készítéséhez fejlesztek.

[yt]OkCY8BoG4V4[/yt]

99cwyhfhj

Ahogyan ezt már megszoktuk Tőled, ismét egy profi munka! Gratulálok!

vyvk7xm7

6urmbt3ev

e252ck7ze

Még a végén kitagadnak, hogy olyan nem CNC-s dolgokat osztok meg... No, itt egy hobby CNC, amit csináltam nemrég!! Vezérlés szempontból semmi érdekes. UCCNC-UC100-stepdir-léptetőmotorok... a szokásos.
A mechanika alja egy nagyon brutál lineráris pálya 22mm-es sík acéllapon, 30-as lineárokkal, 35-ös orsóval. A teteje egy svájci hosszeszterga ellenorsó cakpakk. Elég masszív szerkezet. A videóban egy részen alut munkálok meg 1mm-es fogással, elég masszív előtolással, szépen viszi, nem remeg be (nagyon). kb 300kg-os gép. Szerintem jól sikerólt, használható gép, már egy pár dolgot megcsináltam rajta. A videóban van elég sok műszaki részlet, kapcsolószekrény belső stb.

[yt]6LMLdgWeaxs[/yt]

vyvk7xm7

Szívesen olvasnék pár sort, (vagy többet) a főorsó megoldásodról. Stabilnak látom, szépen fut, jó a hangja. (Köszi, hogy nem zenét vágtál alá.)
Milyen alkatrészekből, hogyan állt ez össze? Motor teljesítmény, áttételezési lehetőségek, tengely, csapágyazás, csapágyházak.
Nálam is elférne egy ilyesmi főorsó, de jó minőségű alkatrészek nem akarnak összejönni.

e252ck7ze

Szia, Az az igazság, hogy nem mertem szétszedni a főorsót, mivel szépen futott, inkább nem bántottam. Mivel eredetileg ez a szerkezet vízszintesen volt beépítve, az olaj kifolyt belőle ha felállítottam, ezért egy szimeringet építettem alúlra. Szerencsére ezt is meg tudtam úgy oldani, hogy egy zárógyűtűt leszerelve, annak a helyére elfért a szimering, nem kellett szétszedni. Most fel van töltve olajjal, néha pótolgatom, hogy a felső csapágynak biztos jusson.
Gyári adatok alapján 7000ford/perc-el lehet forgatni, a motor is tud 6000-et, de én csak 3000-el merem forgatni. Azért már nem mai gyerek, nehogy baja legyen. Ha egyszer úgy alakul, hogy szét kell szedni, majd lefényképezem belűlről.
Patronjaim sem voltak hozzá, így egy profi esztergályossal csináltattam hozzá egy befogót, ami morse2 kúpra alakít. Egy behúzó szárral lehet behuzatni fentről a szerszámot.