Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kicsa

Annak én csak örülök ha nagyobb fordulatról mehetnek. Viszont félek hogy a motorok így is kevesek lesznek ide. Az a lényeg hogy akkor ezeket is rá lehet kötni nyugodtan,maximum melegedni fognak. A másik gépen kaptak ventillátoros hűtést...a vezérlő is. Utóbbira tervezek most is akasztani egyet,úgy nincs vele baj. Viszont a motorokat egyenlőre békén hagyom,mivel alumíniumhoz lesz csavarozva mindegyik. Na majd a tesztek alatt kiderül [#smile]

Zoli!
Kérek akkor árajánlatot,viszont az 5*0.34-esre. 4 tekercskivezetés plusz közösítve a találkozások,így 5 ér szükséges. Illetve kérek árajánlatot MKH vezetékre is...a másik srác nem nagyon akar velem foglalkozni.
Kértem árajánlatot,meglátjuk hogy mit válaszolnak majd. (Nekem igazából 10-12m kábelre lenne szükséges,összesen.)

Kicsa

Kicsit ugrálok itt a részegységek megvalósítása közt,de hát nem tudok most mit tenni :  

Van egy Laptop : 1200 Mhz Celeron - 10 Gb winyóval és 128 mb rammal. A gond itt csak a Ram lenne? Ha jól látom,1 Ghzes procc és 512 Ram az ajánlott...Érdemes szerinteek ezzel foglalkozni? A bajom hogy a Ram SD,egyszerűen horror ára van mindenhol,ahol nézem.

sanka74

Szia! Egy olyan gépet amin elfut a mach 10-15 között már tudsz szerezni,  gyakorlatilag a RAM ár töredékéért,monitort meg ingyé..igaz az képcsöves..Arról meg nem is beszélve ha nincs LTP csati a laptopon..

besirkyjh

Szia  

5-eres , jo az nekem ? árátol is függ .

Szolj ha már van ajánlat és Neked sok a minimum m .

svejk

Én azért egy ilyen volumenű léptetőknél egy laza mozdulattal rádobnám a +tápfeszt az árnyékra...

besirkyjh

Én is , még attol is lazábban , de hát nem vagyunk egyformák :)

Kicsa

LPT csati van. Viszont a bővítés horror ár,még EBayről is. Valószínűleg akkor asztali gép marad...csak újabb megoldandó probléma : van két fél LCD monitorom. Egyik vezérlő hibás (not optimum mode,a neten talált gyógymódok nem segítenek),a másik szervíz által bevizsgált táphibás. Össze kéne hozni belőlük egy működőt,már kitaláltam a helyét is! :)
Akkor gép kérdés egyenlőre letudva!

Zoli! Nem tudom hogy milyen árat kapok,egyenlőre az ajánlatkérő e-mail jött vissza egyből.
Amit svejk ír,arra nem is gondoltam. Pedig milyen jó ötlet is...[#wave]

svejk

A Samsung710N-t megjavítják, kb. 4 ezerből, keress rá a vaterán.  

svejk

A másik, táp hibás meg gyanús.  
A táp az esetek 99%-ban javítható, inkább inverter trafó az ami nyűgös ha nincs alkatrész.

svejk

De ha költesz monitorra, próbálj touch-os felé menni, hasznos segítség.

Kicsa

Azzal az a baj hogy már bütyköltem : kapott plusz hűtést és ellenállást. Egy darabig jó volt,a hűtés megadta magát és elszállt,onnantól se kép se hang.  
Igen,úgy emlékszem hogy nagyfesz hibás a tápja a másiknak.
Azért megkérdezem Vaterán a chipcserét...

besirkyjh

Szia  

Lehet nemérnek rá Veled foglalkozni , láttunk már ilyet , tul jo árak stb .

Itt egy másik link .
Ez jo öreg cég .
Árlista - kábelek vezetékek .  
http://www.vaczi-vill.hu/" TARGET=_fnew>Váczi-vill

besirkyjh

Egyébbként jol bevált trükk ha telefonon zaklatod Öket mert az email tul kényelmes ( Nekik )nagyon szelektálnak .[#phone]

Szalai György

Melegedés, feszültségesés szempontjából az is lehet működő megoldás, ha az árnyékolás megfelelő keresztmetszetet képvisel.
De akkor minek egyáltalán az árnyékolt vezeték?
Ha az árnyékoló harisnyán egy tranziensekkel vastagon telepakolt áramot vezetsz, (ráadásul a legnagyobbat a motorkörben) akkor az ugyan úgy teleszórja a környezetét zavarral, mint egy közönséges darab drót.
Táplálhatnád akkor a motort öt szál árnyékolatlan vezetéken is, az sem okoz nagyobb zavartatást.
Az is igaz, hogy a zavarkeresés-elhárítás szintén érdekes feladat, jó hobby lehet.
Önkínzásban kéjelgő mazochistáknak.

besirkyjh

Szia Gyuri  

Irja a Svejk hogy " ilyen volumenü léptetönél " és itt gondolom az áramra is célzott .
Az igényelt Liycy kábel hosszábol én arra gondolok hogy a vezérlö és a gép nem több mint 3m távolságra lehet , a gyakorlat azt igazolja hogy nem igazán indokolt az árnyékolt vezeték ( léptetömotorhoz ) ilyen távolságonkon .E fölött már érdemes vele foglalkozni de ez függ a vezérlötöl is .

Ez elsö gépemben (2005 ) 37m UTP kábel volt ( 8-eres merev ) és nem volt vele problémám addig mig a haverom egy külsöfalon nem furt egy jukat Hiltivel na ettöl a CNC szinkronba került vele és szintén elkezdett lefelé furni ( pedig nem is mondtam neki ) de még igy sem biztos hogy a motor vezetéken szedte a zavart higy egy tengely és egy irányban csinált gebaszt .Egyáltalán ne örültem neki mikor a 200 000ft-os roulette mahagoni tálcámat szét furta 30-as maroval .
Persze cserélve lett minden vezeték Liycy-re .
Azt vallom hogy minden vezetéket árnyékoltra de még most is van hogy a motoron nem kötöm sehova az árnyékolást ( nem lustaságbol ) .