Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

akcut53

Köszi a gratulációkat, igazából nem az én szellemi termékem, inkább azért publikáltam hogyha valaki meg szeretné építeni tőlem tud kérdezni a tapasztalatokról,
hibákról, beszerezhetőségről.

A főorsó kapcsolgatás jó ötlet, nem néztem, lehet billegni
fognak az utolsó számjegyek bár minden a vázhoz van erősítve így elvileg vele együt rezonál.
Meg esetleg az 5,5KW frekiváltó - motor kábelezéséből
fakadó zavar nem szól e bele a vezeték nélküli kommunikációba.

3ztiz2p39

Ej de sok variációt kipróbáltam én anno! :(
A keresztszánra nem raksz?

akcut53

De fogok, már megvettem egy keskenyebb verziót, csak azt bonyolultabb feltenni, le kell szerelni a keresztszánt
ha normálisan akarom feltenni.

p75e6i8vg

Valamit nem értek. Biztos 3000Ft? Vagy ez a mérőléc nélkül?
Azt hol szerváltad be?

akcut53

A mérőléc Klaviós, természetesen csak a kijelző részre gondoltam. :-) Annyiért sok mérőlécet megvennék. :-)

akcut53

Teszek fel pár képet egy kis bakdaruzásról, a gép súlya
2t és pincébe kellett levinni. Vasárnap reggel 8kor kezdtük és délben már lent volt.

gy56zcizd

akcut53

Sziasztok !

Szétkaptam kicsit a marófejet és nem értem a kenés részét. Belül 10-es viszkozitású főorsó olaj van
és egy elég szép fogaskerékpár. Viszont a csapágyak védőlemezét levéve nem folyik ki az olaj, viszont kívűl ott vannak a zsírzószemek. Létezik hogy a főorsó csapágyakat
külön kell zsírozni (NN3018SP) ?

mma6fim4

Létezik. Az én gépemen is zsírzós a főorsó.

n2g2e5sms

Gratulálok ehhez a svájci géphez!!! Ott van a szeren. Van nála erősebb meg nagyobb de amit a cégnél a "papa" művel ezzel az fenomenális. Igen jó kis gépek ezek. Neki pár generációval régebbi jutott. Ez ha jó állapotú aranyat ér!

akcut53

Igen csak az furcsa hogy 1cm-el mögötte meg ott az olaj,
a 2 végén meg a zsírzó. De minden jel arra mutat hogy igen zsírzósak a csapágyak.

akcut53

Köszönöm! Tényleg nagyon szép gép, belülről sokkal szebb.
Viszont az egyik nagy baja hogy sehol nincs hozzá gépkönyv.
Ez tanműhelyi volt és ahogy látom rendszeresen karbantartott volt.

3ztiz2p39

Ha már így van, fogd fel úgy, hogy nem egészséges dolog a fogaskerekekről leváló fémszemcsékkel szennyezett olajat a precíziós csapágyakhoz fröcskölni.

Az más lenne ha visszafolyna valahova és egy szűrön, szivattyún keresztül érne a csapágyakhoz.

akcut53

Ja, végülis. Látom ismersz, ez is biztosan zavarna. :-)

3ztiz2p39

Cnc eszterga főorsócsapágyak cirka 20 évet futottak a gyári zsírral.
Kúpos belső gyűrűjű hengergörgősek plusz két ferde párosított.
ott még lehetőség sincs az utólagos zsírzásra.