Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Tavaly  a marógépem vertikálfejét rendbe tetettem. Bezsírozták a csapágyakat, olyan zsírral amit a CNC gépekbe is tesznek (tulaj mondta) amely kenés (csapágy)élettartamra szól.

3ztiz2p39

Csapágyaknál nagyban a tisztaság határozza meg az élettartamot.
Egy "csapágyas" könyvben olvasható, hogy a csapágyak élettartama 50 %-ban attól függ, hogy hogy bánnak vele a kicsomagolástól a beszerelésig.

Mondjuk ez az élettartam kenés elég bizarr fogalom, mert ha rosszul kenem és hamar tönkremegy az is élettartamig lesz/volt kenve. [#circling]

ywathzay

[#nyes]Igazad van, minden relatív....

akcut53

Rendben, marad a zsír, már csak keresnem kell valmi odavalót.

8gt3bsws

akcut53

Köszi! Megnézem majd, de így hirtelen ráolvasva mintha ez nagysebességű csapágyakhoz lenne nekem meg inkább nagy terhelésű csapágyhoz kéne.

9ji0dz7t

Hali

A Klüber Isoflex NBU 15 jó a nagy terhelésű csapágyra is csak azért tűnteik fel ,hogy nagy fordulatra is alkalmas mert nem dobja le fordulatból adódólag. HSD rendszerekhez alkalmaztam anno élettartam kenésre (5-10 év)

akcut53

Hi,
      Ma majd nézek valami adatlapot hozzá, köszi.

akcut53

Jól látom hogy a 400gramm olyan 40eFt körüli összeg ??

9ji0dz7t

valami olyasmi :) de ha hozol sört adok :)

9ji0dz7t

Amúgy még jó alternatíva lehet neked a ISOFLEX PDL 300 A ebből van otthon egy tégellyel de itt már alkudoznunk kell :)

akcut53

Sziasztok !

Vettem 2 gépet, amit nem szándékozom felújítani viszont a fúróépről szeretném levenni a piros körben lévő
rugóházat, hogyan lehet ezt megtenni. Természetesen nem a 6 darab csavar kicsavarása a gond hanem a benne levő rugó ami miatt nem tudom 4-5cm-nél jobban elhúzni.Gondolom a tengelyről le kénr venni de hogyan ?

Előre is köszönöm!

akcut53

pivu206tv

Szia!
Nincs rajt egy négyszögkulcs nyílás?
elméletileg először le kell lazítani a rugó spanolását.

akcut53

A rugó lelazítást megtaláltam azt lelazítottam, de ennek ellenére nem nagyon akarja a tengelyt elengedni, (a tengely ugyebár hosszába hasított) és gondolom abból kéne kijönnie a spirálrugónak. A ház elég nehéz egy kézzel alig bírom megtartani lehet közben ki kéne tolni a főorsót és akkor a tengely is elfordúl.
Köszi! Esetleg neked is ilyen van ?