Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

akcut53

Sajnos továbbra sem jön szét, csináltam pár képet a belsejéről hátha valakinek eszébe jut róla.

3ztiz2p39

Megírnád a kis gyalu pontos típusát?
Szép emlékeim fűződnek egy ilyenhez, de arra sem emlékeztem hogy Strigon a gyártó. :(

3ztiz2p39

Általában az ilyen szerkezeteknél csak a tengely be van hasítva és abba kapaszkodik bele a rugó visszahajlított vége.

akcut53

Strigon GH-400. Amúgy nem kellett csak nagyon megtetszett szép állapotban volt új osztófejjel, mivel a szállításért ugyanannyit kellett fizetni a fúró miatttehát az ingyen volt így megvettem. Még a lányomnak is tetszik mondta hogy vigyük fel a szobájába. (1.1t)

akcut53

Szóval akkor csak erősebben kéne húznom a tengelyhez közel, nem lesz könnyű de megpróbálom, köszi.

3ztiz2p39

Köszönöm! [#worship]

Esetleg ha megunod, keress meg!

akcut53

pivu206tv

Nekem nem ilyen típus van,csak javítottam.Lehet azért jön le nehezen mert tengelybe már berágott a szalagrugó ,és bele akad ahogy húzod.Probáld picit túltekerni a spanoló csavart ,hogy már inkább tolja lefele a kart.Aztán probáld újra kihuzni a deknit.

akcut53

Köszönöm, holnap délután megpróbálom. Persze ha csak ennyi akkor visszarakni nem lesz egyszerű, mert akkor nem fogom látni így kihúzva.

pivu206tv

Ezeket az egybe házasokat egyiket se könnyű.Mert tartani kell mindent,és nem látni.

akcut53

Sebaj kitartó vagyok és ehhez van türelmem is.

7snm9r7t

Szia!
Ne vacakolj, a harmadik képen látszik a nút is, told ki valami pályszerrel és utána majd okosodunk!

akcut53

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek lejött. Segített a "pályszer" de ahhoz képest hogy csak be van oda tolva elég nagy erő kellett kinyomni. Már most írtozom a visszatételétől, de valahogy eredetileg is betették majd
csak sikerül. Ami kicsit furcsa hogy a tengelyen vajon nem keresztbe megy hanem csak az egyik csőfalon menne keresztűl ? Lenyomáskor is csak a cső egyik felén fogta.

fwg7s098t

Visszatételkor én a spirál belső menetét kihúznám annyira, hogy egy alkalmas lemezcsíkot, vagy egy laposvasdarabot keresztbe tudjak tenni alatta, így visszahelyezéskor látható a "kacs", könnyebb beletalálni a hasítékba. Ezenkívül be is tolható a helyére, mert az alátett lemezcsík feltámaszkodik a spirál többi menetén, és elegendő hosszúság esetén a deknin is. Ha helyre került a rugó kezdete, egyszerűen kihúzva a lemezcsíkot mehet a dekni is a helyére.

akcut53

Nem lenne rossz ötlet meg is tetszett, de szerintem annyira nem lehet kihúzni anélkül hogy károsodna. :-(