Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

bundyland

Sajnos továbbra sem jön szét, csináltam pár képet a belsejéről hátha valakinek eszébe jut róla.

svejk

Megírnád a kis gyalu pontos típusát?
Szép emlékeim fűződnek egy ilyenhez, de arra sem emlékeztem hogy Strigon a gyártó. :(

svejk

Általában az ilyen szerkezeteknél csak a tengely be van hasítva és abba kapaszkodik bele a rugó visszahajlított vége.

bundyland

Strigon GH-400. Amúgy nem kellett csak nagyon megtetszett szép állapotban volt új osztófejjel, mivel a szállításért ugyanannyit kellett fizetni a fúró miatttehát az ingyen volt így megvettem. Még a lányomnak is tetszik mondta hogy vigyük fel a szobájába. (1.1t)

bundyland

Szóval akkor csak erősebben kéne húznom a tengelyhez közel, nem lesz könnyű de megpróbálom, köszi.

svejk

Köszönöm! [#worship]

Esetleg ha megunod, keress meg!

bundyland

István83

Nekem nem ilyen típus van,csak javítottam.Lehet azért jön le nehezen mert tengelybe már berágott a szalagrugó ,és bele akad ahogy húzod.Probáld picit túltekerni a spanoló csavart ,hogy már inkább tolja lefele a kart.Aztán probáld újra kihuzni a deknit.

bundyland

Köszönöm, holnap délután megpróbálom. Persze ha csak ennyi akkor visrosszakni nem lesz egyszerű, mert akkor nem fogom látni így kihúzva.

István83

Ezeket az egybe házasokat egyiket se könnyű.Mert tartani kell mindent,és nem látni.

bundyland

Sebaj kitartó vagyok és ehhez van türelmem is.

KoLa

Szia!
Ne vacakolj, a harmadik képen látszik a nút is, told ki valami pályszerrel és utána majd okosodunk!

bundyland

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek lejött. Segített a "pályszer" de ahhoz képest hogy csak be van oda tolva elég nagy erő kellett kinyomni. Már most írtozom a visszatételétől, de valahogy eredetileg is betették majd
csak sikerül. Ami kicsit furcsa hogy a tengelyen vajon nem keresztbe megy hanem csak az egyik csőfalon menne keresztűl ? Lenyomáskor is csak a cső egyik felén fogta.

mex

Visszatételkor én a spirál belső menetét kihúznám annyira, hogy egy alkalmas lemezcsíkot, vagy egy laposvasdarabot keresztbe tudjak tenni alatta, így visszahelyezéskor látható a "kacs", könnyebb beletalálni a hasítékba. Ezenkívül be is tolható a helyére, mert az alátett lemezcsík feltámaszkodik a spirál többi menetén, és elegendő hosszúság esetén a deknin is. Ha helyre került a rugó kezdete, egyszerűen kihúzva a lemezcsíkot mehet a dekni is a helyére.

bundyland

Nem lenne rossz ötlet meg is tetszett, de szerintem annyira nem lehet kihúzni anélkül hogy károsodna. :-(