Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

cjhur4dzr

Na igen, én is így ezt látom talán a jobb megoldásnak!

http://olx.hu/hirdetes/mobil-eszterga-ID2AOrf.html" TARGET=_fnew>Ezt nézegettem, méretileg elvileg jó is lehetne alapnak....

akcut53

Hát szerintem ezzel az a baj hogy
-drága
-a főorsó szerintem siklócsapágyas
-ugyanannyi munka van vele minha egy "rendes" ágyazatra építenéd fel és arra hosszabb anyagok is felfoghatóak lennének, soha nem tudhatod mit hoz az élet  és esetleg kell majd egy szegnyereg hát ezen nem igen lesz rá hely.

cjhur4dzr

aha, értem...

lehet akkor az lesz a legjobb, ha keresek valakit, akinek el mondom mik az igények, és meg építtetem vele...

Nem fogom másra használni, ez tuti!

Amúgy közöm sincs a fémiparhoz.. [#nevetes1]

8irerv4i

Szerintem is drága . Persze van rajt két motor ,elég érdekes megoldással . Beszéltünk régebben az E1n em-ről 70 ért sem kellett itt senkinek :(  De a képen láthatóhoz hasonló kis toronyrevolverem is van . Nem árulom ! Tudom be kellene ruháznom kis smirglire meg festékre ,de nem .Ha már maratni akarjátok az ágyat lehet egyszerűbb ,valami teljesen más célra készült régi öntvényből kiindulni . Bocsi hogy ide írtam .

cjhur4dzr

Köszönöm! [#awink]
És bocs, hogy én is itt írogatok!

837pzgjm7

Szervusz András!
Nekem egy hatalmas vésőgép kos lesz az alap.
Az oldalamra tettem fel néhány fotót.
Erről már nincs mit lebontani. Csak építeni kellene végre.[#vigyor2]

akcut53

:-) Előbb írtam a tiédbe minthogy olvastam volna a sajátom.

akcut53

Sziasztok !

Jó két nap munka után sikerült rábírnom a linuxcnc-t a működtetésre. Sajnos a pncconf nem jól generálja le a főorsó vezérlést így azt nekem kellett kézzel összeolózgatnom a HAL fileban. Ami még hátra van az a főorsó enkóder bekötés és a servo index jelek használata a home-ok nagy pontosságú beállításához. A MESA elött fejethajtok, csináltam pár illesztő áramkört és gyakorlatilag mind felesleges volt mert a  
7i76-os daughterboard mindent kezel és iszonyú rugalmasan. Egyes egyedül a főorsó enkóderhez kell majd egy illesztés mert az 5v-os a 7i76-on nekem meg 24Vdc, de az nem nagy szám.
Tettem fel kis teszt videot, bár még nem sokat látni rajta.

https://www.youtube.com/watch?v=4nMi7rKz6Ps" TARGET=_fnew>VIDEO

2dbfy8y

szép kis gép. elfogadnám.
jól megcsináltad. [#taps]

7snm9r7t

Tetszik a cnc esztergán,a kéziszán![#wave]

cu05ic9nw

2h0y3p4wh

András!
Ez nagyon szuper lett.
Gratulálok!

akcut53

Sziasztok !

Köszönöm mindenkinek! Van még ott hiányosság(jobb oldalon nincs rögzítve az orsóvédő harmonika, néhány borítás és festés.
Világítás stb..)

akcut53

Hát igen a kéziszán szervót még nem raktam fel így azt csak kézzel lehet még tekerni. :-)

Az ideiglenesen van oda feltéve mert az majd azé
a kis esztergáé lenne aminek kértem hogy esztergáld meg a főorsóját, csak még nem jutottam el oda hogy elkezdjem, bár már elég sok minden meg van hozzá (új 125-ös TOS tokmány, orsóház, gépágy) csak valahogy képtelen vagyok hengergörgős p5 p6 csapágyakat beszerezni.
Szóval az onnan le fog kerülni.