Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Khmmm...
Az áram tekintetében nem érzem szignifikánsnak a mérés helyét, sem az odavezetés hosszát.
Mivel áram, egy hurokban mindenhol ugyanannyi lesz belőle Kirchoff szerint.[#vigyor4]
Az odavezető drót hossza nem szabad, hogy befolyásolja az áramgenerátor áramát. Az a figyelőellenálláson eső feszültségel arányos, ezért áramgenerátor. Ha más is befolyásolja, akkor az áramgenerátor rossz.
A többi stimmel.

Kelepeisz Lajos

Én erre a célra 2x0,75mm es piros szilikongumi kábelt használok, nagyon lágy, bírja a hajtogatást, nekem nem jött be a hangszóróvezeték, azt inkább meghagyom az audiótecnikának.
Kábel

vvvsmkgjx

Szia! Megkérdezhetem hogy ez a "préselés" mivel és hogyan is történik? Gondolom itt fontos szempont a ház és a dióda egytengelyűsége. Mennyire pontosan kell ezt elvégezni és miből van a ház? Esetleg van a házról valamiféle szabvány rajz mint pl a 3D-s nyomtató fejéről?

r5y7cufaj

Szia!

Küldtem privát üzenetet, olvasd el!
Köszi

Kelepeisz Lajos

Nincs valakinek valami ötlete miből lehetne bontani 8mm-es rugót, kellene a lencse házába, 6-os, 8.5mm van de 8mm-est sehol nem találok a 8,5mm-es pont úgy megy bele hogy picit megfeszül és a rugó elveszíti a tulajdonságát...

9ffuubzw6

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vettem egy kék lézert NUMB44-es 6w-os. Van hozzá G2 lencsém. Összeszereltem, próbálom fókuszálni, de csak egy vékony csíkra(kb 2-3mm hosszú) tudom befókuszálni, de nekem pontra lenne szükségem.Remélem tud valaki segíteni.

nv5firipz

Szia.
Pont nem lesz belőle, mindenképp csík lesz. A méretén talán lehet még csökkenteni.
A másik irányban hajszálvékony lett?

9ffuubzw6

nv5firipz

Nekem a 2W-os is elég csúnyán nézett ki a G2 lencsével. Vissza is cseréltem egy 3 elemesre.
Lehet, hogy egy próbát megérne, talán jobb lesz a kép.

Az a baj, hogy ha beiktatsz egy amúgy drága prizma párt, hogy szebb legyen a sugarad, elveszted a G2 lencsével nyert teljesítményt.

Dakota25

Thor-labs lehet a segítség forrása, vagy bárki más, aki forgalmaz erre a hullámhosszra ingerelt, megfelelő fókusztávú hengerlencse-párt. Ebay-en 50-60 Dollár. Már csak a megfelelő befogót kell legyártani hozzá, meg megoldani, hogy elférjen a sugáraknában.
A diódalézereink rezonanciatere, kilépő ablaka, szerkezetéből adódóan egy csík. Ennek a csíknak, mint "tárgy"-nak a "kép"-ét látod, ha fókuszálsz. Az optika nem hazudik. Szférikus lencsével nincs igazi megoldás.
El lehet kicsit rontani a fókuszt, elliptikus pötty lesz a végeredmény. Korrekt eredményt csak cilinderlencsével kapsz.
E lézerek fő alkalmazási területe a nagytesók pumpálása. Ott mindegy a nyaláb keresztmetszeti energiaeloszlása, formája.

PSoft

Úgy nézem a video szerint, a kék lézerekkel is használhatók ezek a festékek/paszták.
HEVES Laser Marking.
 Vajon, milyen alapú "festékek" lehetnek?

thayscj6c

Hali!
És hol lehet ezeket megvenni?

2dbfy8y

2dbfy8y

Azt írták 12 flakon 145dolcsi
Ha érdekel magánban átküldöm a pdf-et amiben le van írva mi melyik laserhez jó.

thayscj6c

Hali!

Itthon nem lehet megvenni valahol?