Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nekem Eagle Pair szemügém van, 190-470nm + 660-760nm közti védelmet ígér.

Zöld színű, a kék lézer udvarából alig látszik valami, inkább csak a pötty. Alább egy kép, bár ez asszem egy kicsit becsapja a kamerát és a képen kevesebb látszik mint a valóságban.
A piros szint is tök rosszul látni vele, a multiméter piros és fekete tüskéjét alig tudom vele megkülönböztetni.

vjanos

Próbálkoztam a G-ray progival.

Azt ugye nem lehet úgy átállítani, hogy minden sorban legyenek G1 X és F utasítások?
Az arduino-s megoldás úgy nézem csak azt a fajta g-kódot szereti :(

z66xmhbb5

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni 3dpburner program használatával kapcsolatban? Volna pár kérdésem. E-mail címem: gazs.peter@gmail.com Köszönöm!

000000000

nagyon egyszerü müködési elv a hullámhossz az az nm van a lézernek is egy meg szemüvegnek is ha eltér a rezonancio fekvencia akor kioltják egymást...vagyis minden hullámhossz xxx értékü fekvencián rezeg!

Dakota25

Értem már!![#taps]
És mi a helyzet az optikai hordozóanyagokban oldott kromátok vegyértékhéjain lévő gerjeszthető elektronok lehetséges energiaszintjeivel?

PSoft

Az oldott kromátokban, eltérő energiaszintűek az elektronok.A magból indulva, négyzetesen növekvő energiaértéket mutatnak a vegyértékhéj irányába.
Ezért, az optikai hordozóanyagok más-más rezonanciafrekvencián gerjeszthetőek, a hullámhossz,és a rétegvastagság függvényében.[#nevetes1]

Dakota25

[#integet2]...és így bizonyították be, hogy a Föld banán alakú.

Kisamotors

A Föld nem banán alakú.

A Föld homorú, nézd csak meg, hogy kopik a cipőd sarka [#hehe]

ms8ngarfi

Üdv Mindenkinek! :)

Van egy ilyen lézerem, vagyis ehhez hasonló. 40w teljesítményű. Az erősséget manuálisan lehet állítani egy tekerő segítségével. A kérdésem az lenne, hogy fényképet hogy a csudába lehetne ezzel gravírozni?! :) "Gyárilag" csak Corellel lehet használni, egy pluginnel.

000000000

vanak olyan lézerek amik több hullámhossz is van széles tartományban pl (dpsslaser 808>>1064>>532nm) ezekhez már kel a több bevonatos szemüveg....tényleg!

Dakota25

Jól van na! Csak viccéltem. [#awink]
Az eredeti hozzászólásom épp arról szólt, hogy a kici kínai védőszemüvegnek látszó tárgyakat kínál a lézerekhez, de ezek védőfunkciója erősen kétséges. Próbáltam felhívni a figyelmet rá, hogy mindenki tesztelje le, vizsgálja meg a kapott szemüveg tényleges tulajdonságait.
Attól, hogy a mi háromféle színt érzékelő szemünk valamit zöldnek lát, még nem biztos, hogy a spektrum 530nm-es elektromágneses hullámai vannak jelen. Szigorúan véve szinek valójában nincsenek, ez egy rém antropomorf elképzelés a világról, de hát ez van. Emberként látjuk a dolgokat, de ez gyakran köszönőviszonyban sincs a valósággal. Ugyanígy valójában komplementer szinek sincsenek - ez csak az emberi színérzékelés sajátos "tévedése".
Gerjeszthető atomok gerjedő elektronjai vannak, amik szigorúan meghatározott energiaszintekre kerülhetnek, a felvett energiát pedig szigorú szabályok mentén sugározhatják ki. Ugyanilyen szabályok szerint képesek "elnyelni" is az energiacsomagokat. Nem nyelnek el bármit, csak azt, amire épp képesek. (Ha érdekel, nézd át a Bohr-féle atommodell-ről és annak túlhaladott mivoltáról szóló anyagokat!)
Ne menjünk bele... hosszú. Lényeg,óvatosan a szemüvegekkel!
A diódával pumpált szilárdtestlézerek ugyanolyanok mint bármely más, csak hatékonyabbak, és cserélhetőek bennük a különböző szennyezésű YA Gránát-rezönátor rudak. Valóban sokféle hullámhosszon rezonálnak. Nem nagyon félek tőle, hogy hobbyban balesetet okoznának. Sajnos.

morvfer7

A gyári szoftverébe egyszerűen behuzol egy képet és simán megcsinálja. Nem a corel alatt, hanem a bélyegző készítő programba.

000000000

van egy szemléletes minta példa erre rgb szinkeverés lézerel... lézerel és szürök...

vjanos

Lassan nekem is kéne valami jópofa rács a lézer alá.
A múltkor mintha valaki linkelt volna egy megfizethető forrást, de sajna nem találom.
Tudtok segíteni?

2vkx6unz

Persze. A TMF.hu webáruhzában találtam és fényrácsnak hívják. Van alu és műanyag is.
Íme az ALU linkje: Fényrács.

Kíváncsi vagyok mennyire válik be. Meg persze a gépre is [#smile]