Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Nem vita volt az, csak beszélgetés. :-)
Úgy látszik a védőszemüveg élharcosa én lettem akaratlanul, így most is belekotyogok:

A filléres (1-4 Dollár) zöldek közül próbáltam párfélét. Eredmény egyöntetű, széles spektrumban, gyakorlatilag a teljes látható tartományban átengednek sokkal többet, mint ami egészséges (kb.50% csillapítás). A vágás figyelemmel kíséréséhez - nézéséhez alkalmatlan. Szerintem felejtős.

Piros filléres: Sokkal jobb a helyzet, a kéket szépen nyelik, én ezek közt keresgélnék. A napokban kell érkeznie egy biztatónak látszó pirosnak. Ha megnéztem, írok ide.
Sötétpiros plexi lemez viszi eddig a pálmát. Gond nélkül nézhető a vágás. Szinte minden kéket elnyel, de nem szemüveg.

15-40 Dolláros áron már specifikáció szerint válogathatsz, korrekt leírások alapján, műbizonylattal. Itt kezdődik a védőszemüveg. A többi napszemcsi... :-)

Polisztirol vágásáról az az általános vélekedés, hogy ez okozza a lézervágós tüzek zömét...

keri

Fa rétegelt lemezt mivel lehet vágni?
CO2 lézerrel? Ahogy nézem ez nyelődik el legjobban a fában, műanyagban, de mindenki a 2W-os kéklézert isteníti. Ez gravírozni jó, vagy vág is?

designr

Úgy bánok mint te a 3d nyomtatós topicban..mikor sokadjára kérdeznek valamit..[#wave]
Lézeres topicban visszaolvasva mindent leirtak már..komplett tesztek voltak 2w  vs 5.5 w..mit vág milyen sötétre gravíroz milyen sebességgel.

designr

De itt egy teszt pl..
2w vs 5.5w

keri

Vissza olvastam. Nem találtam [#bee1]

keri

Kösz!
Ebből már ki tudok indulni.
Googleval is kerestem, de míg régen találtam nagyon jó táblázatokat, most csak az üzleti lézervágós oldalakat találom, semmi hasznos infót.

zozo

Látom eddig kerülted a fertőző topikot (lásd: lézer) mint ördög a tömjénfüstöt, de csak bele kerültél [#nevetes1]
(nekem a nyomtatás topik a tiltólistás, így sincs időm semmire)

Nézd vissza az ...ezt készítettem... topikban a lézeres képeket, van sok vágás munka is benne. Akkor végleg bekattansz :)

PSoft

Itt sok duma nincs, sőt...semmi.[#bee1]
De ha nézelődni akarsz, akkor...nézelődj!
[#wave]

keri

Hát ha nincs időd, kerüld is a 3D nyomtatókat. Az ember azt hiszi, pik pakk összerakja, kinyomtat vele 3D tárgyakat, milyen jó. Közben meg egy iszonyat nagy időrablás, mert soha nem lesz tökéletes, és mindig van mit csiszolni rajta. Ha meg kb. jól megy, akkor meg éjszakákon át bámulja az ember ahogy nyomatat [#idiota]

Lézer azért nem izgatott, mert gravírozás nem köt le, hiszen mindenem félkész, a díszítésig soha nem jutok :D
Komolyabb CO2 vagy YAG lézer, amivel már kezdeni is lehet valamit, meg komplikált volt.
De ezzel a 2-5W-os diódás kéklézer már használhatónak tűnik. Ez a lapkivágós technika meg jó. PSofttal csináltattam már dobozokat, mert rendező tálcát, szóval tudom mire képes.

Egyébként épp néztem hogy már egy 40W körüli CO sem olyan vészes a kínaiaktól.

PSoft

"PSofttal csináltattam már dobozokat, mert rendező tálcát, szóval tudom mire képes."

Nem is emlékszem már, de szerintem, azok még a "kék" előtti időkben voltak.
Azokat még...CO-val vághattam.[#nemtudom]

keri

Igen, utána jelentek meg a 2W-osak...noha nem rontottam itt a levegőt azért fél szemmel követem az eseményeket [#vigyor]

PSoft

Ahahh!

"...pikk pakk összerakja..." gravíroz vele, vagdal ezt azt, milyen jó!

He-he, utána jön az hogy...

"...iszonyat nagy időrablás, mert soha nem lesz tökéletes, és mindig van mit csiszolni rajta. Ha meg kb. jól megy, akkor meg"... órákon át bámulja az ember ahogy...készül a kép.[#nevetes1]

No de, uccu neki!
Csináld...ha nem tudsz mit kezdeni a sok szabadidőddel!
[#hehe]

keri

oké lebeszéltél, nem is kell lézervágó [#fogmosas]

PSoft

Végül is, két szemed van Neked is.
Egyikkel a nyomtatót, másikkal a lézert nézed.:)
(Majd időnként, cseréld meg őket az asztalon!)[#smile]

PSoft

Irtom a konkurenciát![#awink]