Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robroy007

Xe piszok ritka ezért gusztustalanul drága

remélem a Linde hajlandó labor mennyiséget is kiszolgálni

dcsaba

ez lenne a reaktormérgezés? vagy reaktorfulladás?

dcsaba

Szerintem meg az összes vígan működő kínai csőben egy molekulányi xenon sincsen. Feltételezem, hogy nem 1kW-os kategóriában történnek a kísérletek... Mit csinál a Xe a lézergázban?

robroy007

fogalmam sincs alapvetően
de mivel a Xe lámpában van így az adja meg a kezdő kisülést gerjeszti a nitrogént ami meg a CO2-t  
vagy valaki írta korábban regenerálja az elektródokat

a CO és O2 a töltet regenerációja miatt érdekes

többre nem találtam magyarázatot még sehol sem

jó lenne egy lézer tudós prof  ismerős végre [#wink]

ebalint

Lehet, hogy nagyon hüle a kérdés...

Nitrogén lézer nem jó legalább hobby célokra?

Itt http://www.pulslaser.de/" TARGET=_fnew>lézerek nézelődtem.

Mintha komolyabb teljesítményű cuccok is lennének házilagos megvalósításban.

rbbhbyvfs

De jó, ha megelégszel pár milliwattal és az impulzusos mivoltával.

80n6rakth

az áttetsző zöld színű polikarbonát lemez lefog annyit a kék színű lézerdiódából, hogy ne kelljen szemüveg hozzá, vagy ha nem színfüggő akkor van valami fólia ami biztonságossá tudná tenni a megmunkálást védőszemüveg nélkül?

sunraw

Sziasztok!

Ha egy 808nm-es, 1W-os lézer sugarát megtöröm egy arra alkalmas tükörrel, megmarad a fókusza?

4ybj8h3c8

Egy darabig.

sunraw

Nekem 50mm már elég lenne.

4ybj8h3c8

Ha a fókuszpont elé teszed, akkor nagy problémát nem okoz, tudod használni. Ekkora távon nem veszed észre a hibát, a lényeg az, hogy jó minőségű síktükröt használj, ami bírja a teljesítményt. Lehetőleg felületgőzölt, védőréteggel, optika minőségű üveggel. Mint megtudtuk korábban jó egy darab winchester lemez is, de én inkább a profi tükröt ajánlom.

PSoft

Nem tudom,van-e a winchester lemeznél "profibb" felületű optikai tükör?
Már úgy értem,hogy elérhető áron.

Szedlay Pál

Elég nagy a különbség közöttük.
Az újabbak sokkal szebb felületre vannak polírozva. A legjobb minősége egy két éves 2TB-os winchesternek van idáig.

PSoft

Persze,hogy van különbség!
Én sem azt írtam,hogy nincs.:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Seagate_ST-225_HDD/" TARGET=_fnew>Ennek a Seagate ST-225-ösnek a lemezeiből,bajos lenne tükröt faragni,pedig jópár db. kijönne belőle.:))

Nyilván,a legjobb minőségű lemezek,a pár éves Winchesterekben vannak,mint ahogy írod.

Persze,mindenki ott veszi a tükröt a lézeréhez,ahol jónak látja,meg annyiért, amennyiért adják.

Biztos lehet venni az 1W-os,808nm-es piros lézerdiódához is tükröt,ami "bírja a teljesítményt".

mfrfj8vv3

Sziasztok,

Vajon a 2W-os kék lézerrel tudnék e a drótos megoldáshoz hasonló sebességgel XPS-t vágni max. 8-10 cm vastagságban?