Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Nem a fókusz pontban....

dcsaba

Az, hogy nem jók azt nem tudtam kipróbálni, de ha elkap a gépszíj, beleáldozom azt a 74E forintot egy palack gázra.  
Nem tudom. Engem ez dolog qrv@ra izgat, két cső vár feltöltésre...

c2nsu773m

Már rég ki lett próbálva de nem ment...
Szerez be egy vákuum szivatyút is...

000000000

Sziasztok!

Ezt a lézert mivel tudnám működtetni egyszerűen és jól: http://www.dx.com/p/2-5mw-line-laser-module-3v-46388?sourceSKU=46391 ?

12V van a gépben amibe szeretném építeni, az használható valahogyan ellenállásokkal?

Előre is köszönöm!

zoli0302

Szia !
Többféle stabilizátor létezik 3V kimenőfeszültséggel pl:7803Ic ez egy 3 lábú ezköz ha megnézed a bekötését el sem tudod téveszteni.

000000000

Koszi szepen!

AMS 1085CT 3.3 9951 jelzesut adtak.

Ket szelso laba a "+" a kozepso meg a 3V es a 12V "-"ja?

robroy007

Szia Csabi!

tegnap beszélgettem az ATOMKI munkatársaival, hogyan lehetne megtudni végre mivel van töltve a cső!!

elsőrendű probléma hogy a csudában lehetne úgy feltörni a csövet, hogy jó legyen (a töltő csonk picike, az egész cső meg nem fér be a vákuum tartályba, csinálni egy új tartály 600e (ATOMKI szuper fizika ))

szóval türelem ha megvan a töltet akkor a linde akár 5l-es palackban is ad keveréket

csak tudjuk mi legyen benne

000000000

Másik nagy probléma az átfolyos meg oldásnál a vákum folyamatos szazbályzás hogy a lézer teljesitmény álandó is legyen itt már mindenek öszhangba kell lenie külsö hömérséglet....vákum érték..stb

000000000

Szia, ne nagyon értelek benneteket. A picicsonkon, ha üveg, is leszívható 10-9 re, és azt engedsz bele amit akarsz. utána megmelegíti a csőcsonkot, és leheged, utána lepattintja.
Nem nagyon értelek benneteket. Így készülnek az izzó és "rádiólámpák" milliói.
:)

keri

Lézer, tehát ad ki fényt. Igaz?
Rá kell ereszteni egy prizmára, fotózni egy vonalas spektrumot, ebből kiderül milyen gáz világít benne.

dcsaba

na ezt nem mertem leírni. spektrumanalízis...

0bn8uxmw

Urak gyors keresgetés utnán ezt találtam hátha segít:
CO2 Laser Mix (Mixture 9.5% CO2, 13.5 % N2, and 77 % HE)
http://repairfaq.cis.upenn.edu/sam/rconway/35wtkit.pdf" TARGET=_fnew>Forrás

robokacsa

nagyon nagyon régen, még a Rádiótechnika újságban, vagy évkönyvjében is volt lézer építésével kapcsolatos projekt.kb 90es években.

000000000

Koszi szepen
Viszont akkor nem lesz jo az a stabilizator?