Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

motion

Természetesen.
http://www.youtube.com/watch?v=1gwHMP9QFVc" TARGET=_fnew>videó
http://www.laserbits.com/techtips.html" TARGET=_fnew>Itt pedig lehet találni néhány hasznos infót

Az előző hozzászólásomban leírt problémámra keresem a választ. Itt találtam, hogy pl. plexit is maszkolják...majd kipróbálom...

sastas

Sziasztok!

Arról érdeklődnék, hogy mit jelent az, hogy a CO lézernek az üzemideje 1000 párszáz óra? Mármint értem, hogy az üzem idő mit jelent, az nem világos, hogy a lézerben mi megy "tönkre".

000000000

Elhasználódik a csőbe töltött lézermix.

sastas

Ez gondolom a benne lévő gázokra értendő. Ezt újratölteni nem lehet? Vagy csak egyszerűen nem éri meg?

sastas

Illetve a következő bugyuta kérdés: Mitől 40w-os egy 40w-os lézer? Ennyit fűt vagy ekkora teljesítményt vesz fel?(csak találgatok)

c2nsu773m

Valakinek megéri de az nem a kinai üvegcsövet használja, ez ldobandó!
Annyit fűt....

rbbhbyvfs

Amennyire én tudom az elektródákról leváló szennyeződés a tükrök belső felére is lerakódike, hiába cseréled a gázt azt onnan nem tudod leszedni, ezért is csökken a hatásfoka.

dcsaba

Mi a különbség a kínai és a nem kínai cső között? Én még csak kínait láttam. :-(

dcsaba

Ja meg mégegy kérdés! Itt van ez az 5W-os 808nm-es diódalézer. Üzem közben mennyi a minimális áram, amivel járatni kell?

PSoft

Ezt,Tamás tudná "elmesélni".

Úgy tudom,Ő már használt "ámerikai" csövet.:)

dcsaba

Aztán ehhez kapcsolódik, hogy mitől lesz jobb az a cső, amit én rakok össze? Merthogy szerkezetileg nem sok varia van, bárhol is gyártsák...

2dbfy8y

Próbáld ki 0.8A-on, ha még úgy is nagyon éget, akkor vidd lejjebb.
Próbának jó a tükör háta, azon ól látható.
Nem baj, ha picit még éget lassan.  
Régen volt már a 3W-osom, nem emlékszek már pontosan rá, csak kb.

sanyi84

Ammyi a kimenő lézer teljesítmény ? Tehát annyit fűt a fókuszpontban ha jól értelmezem?  

Már az 1.8 W os kék is képes bevágni a rétegelt lemez első rétegéig, megállítja a ragasztóanyag (egy barátommal erre gondoltunk). Mégis nem deficites vágáshoz 80-130 W jó minőségű csövet ajánlanak. Szerintem ez is olyan mint minden más, lehet 20 ért venni drótszamarat a tescóból meg 190 ért is drótszamarat egy kerékpárboltból csak az élmény más... Mondjuk egy 300e csőnél feltételezve hogy elmegy 800 órát 375 forintra jön ki egy óra. De ha a kínai 40 W csövet (ami lehet kevesebb állítólag) kicsit túlterheljük és kijön belőle a 40 W az lehet hogy csak 100 óráig cső. Azért érdekes az ebay mert árulnak csövet 40 W os csövet valószínűleg semmi leírás nélkül,  meg árulnak  80 W ost amire 90-100 W is rá van írva mint csúcsteljesítmény a cső oldalán lévő cetlire. Sőt 40 W os ba van ugyan olyan méretű mint más már ránézésre biztatóbb csőnél kisebb teljesítménybe. Az a baj aki belekezd belefuthat, jó lenne erről is beszélni mert ha már vesz az ember akar jó pár üzemórát és minőségi munkát a keze alól kiadni. Jó lenne egy ajánlás csővásárlóknak.

dcsaba

kössz, kellő hűtőfelület kialakítása után kipróbálom.

c2nsu773m

A kínai csövek igen régi kivitelezésen  alapúlnak, de a mai napig is olcsó és viszonylag közepes nyalábminőség érhető el velük.
Nem utántölthető,nem javítható...

A fémházas lézerek szétszedhetők javíthatók (nem otthoni körűlmények között) a nyalábminőségük pedig igen jó.
Az áruk igen magas, több millió forint.

A csövet fizikailag meg tudnánánk csinálni (átfolyós rendszer, kis teljesítménynél gazdaságtalan üzemeltetni!)
de nem tudjuk a gázkeveréket előállítani hozzá!

A készen kapható gázkeverékek nem jók...