Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Köszönöm a felajánlást.Éppen ma neki fogtam egy próba csövet építeni.A két vég tükör wincseszter lemez.Az ablak raja eprom törlő ablak.A tükrök beállítva. Még kevert gázom nincs.Arra gondoltam megpróbálom keverni a gázt.CO-m van csak Hélium kellene.Csak próbálkozom hátha összejön.Majd rakok fel képet.Neked van épített működő csöved?Ha van egy-két jó tanácsot elfogadnék.

d30xhrezp

Pár kép a készülő lézerről. Ha valami kis fényt kitudnék csalni belőle az már jó lenne kezdésnek.

robokacsa

bocsi, de a kimeneti ablaknak nem féligáteresztő tükörnek kellene lennie?

c2nsu773m

El kell hogy keserítselek , de ez amit csinálsz semmirevaló dolog....
A cső végében lévő tükör nem egyszerű sík lencse
hanem homorú és általában 3-12 méterig változik a gyújtópontja , és a cső hossza is igen lényeges momentum, na és hogyan állítod be az egytengelyűséget...
Nem is folytatom tovább az alapvető hibákat...

c2nsu773m

Félig áteresztő lencse.

dcsaba

bakker, Te nem sz@rral gurigázol! :-)

rbbhbyvfs

Hát ez így tényleg felesleges időtöltés, az Eprom ablakának az üvege biztos nem optikailag parallel valami. Ha még Brewster ablaknak lenne beállítva és külső tükröket használnál, akkor még talán, de akkor is igen precízen állíthatónak és stabilnak kellene lennie az egésznek. Így max egy neon cső lesz.

Gyati

Titkosítsd a képeket, mert a NASA lefigyeli!

PSoft

"Így max egy neon cső lesz."

Hát,még...az se!:(
Mert,ahhoz meg...Neon gáz kellene!:)

robroy007

nitrogént gerjesztjük a keverékben az baszlatja a CO2-t ami kukacosodjon meg nem látszó fénnyel bombáz azután, hogy a hélium elvitte azt a kis hót amit ezek közösen a boxolás során összehoztak[#nevetes1]

d30xhrezp

A kimeneti ablaknál is van tükör,azon egy 1mm-es lyuk.És ott van a kvarc ablak.Az egytengelyűséget beállítottam,de még állítható lesz a tükör ha sikerül egyáltalán begerjeszteni.

robokacsa

[#fejvakaras]
nem tükör???

robokacsa

nem keresi meg senki a rádiótachnikában leírtakat?
kb 20 éve volt.

svejk

Szerintem az nitrogén impulzuslézer volt, a nagyfeszkondi kétoldalas NyÁK-ból, vízcsapra köthető ejektoros vákuumszivattyúval.

robokacsa

sajna már nem emlékszem milyen is volt.