Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem tudsz elcseszni semmit! Legfeljebb ha nem jó helyen van, átrakom! Gyakorold![#vigyor4]

000000000

000000000

... csak fogalmam se nincs hogyan kell..

000000000

Bejelentkezel, bemétsz egy főtéma alá (pl Technológia) és Új Téma létrehozása gomb)!
Majd kitöltöd a téma adatait (neve és első hozzászólásod)!

000000000

koszi! már ott van...

000000000

heló rc  
A Cnc találkozón látva nagyon megtetszett a lézered ,hogy haladtál tovább a fém vágása irányába mert veled beszélgetve ez volt a következő lépés a jövőt illetően.
Kérdezném: a régi
t el adtad e már?
Ha nem ,megvásárolható e vagy eladásra gyártassz e ebből a remek dologból.
Nekem 0.8 mm -es fa vágására kellene .
EMAIL címem :bertiauto@freemail.hu

6x509vxe

sziasztok,segitség kellene.szereztem egy nd-yag orvosi lézer fejet.törött volt benne a villanocsö,de minden része megvolt:a rezonátorház,a tükrök,a vizhütö egység,a doboz.kivéve a tápot.azota vettem hozzá uj csövet,de nem tudom begyujtani,mert csak 2 kivezetése van(stroboszkopot már sokat épitettem a diszkos korszakban).vki azt tanácsolta kössek vele sorba egy nagyméretü gyujtotrafot.kiprobáltam,de semmi.és már nagyon cnc-siteném...minden info jol jöhet...

rbbhbyvfs

Akkor feldobom itt is a témát, hátha :  
Eladó sorba került az Argon lézerem, 1979-ben készült, 1W-os hivatalosan. 1 fázisú tápegység jár hozzá + egy klima kültériből átalakított vizhűtő (mert vizhűtéses a cső és a táp is)
Képek / video : www.madmac.hu/lexel
Gyári leírás : http://www.lexellaser.com/laser_8595.htm

A vaterán is fent van, alkudni lehet értelmesen, Canon EOS digit gépet beszámítok/ráfizetek.

Köszönöm : Libus

000000000

Szia Rc!

Nem tudod véletlenül, hogy hol lehet olcsón védőszemüveget venni zöld (532 nm) lézerhez?

Más: szerinted a nem látható tartományba eső hullámhosszú lézerek fényét a kamerák látják (infra üzemmód?) ? A videódon végülis látszik valami. Szabad szemmel Te nem látod ennyire sem?Próbáltad már infrában? Jobban látszódna?

Áron

000000000

Helló Szobrász!

A CO lézer hullámhosszához tökéletes védelmet nyújt a közönséges üveg.
Szerintem ezt nem "látja" a videó kamera, de nem is próbáltam, hiszen nem tartom szükségesnek.
Védőszemüveget a google biztos listáz.

000000000

Szia!

Természetesen tudom, hogy nem volt célod, csak érdekelt volna kíváncsiságból, ugyanis szkennelésnél infta üzemmódban szerintem kevesebb a "kép-zaj", viszont az infra felé tolt lézer kontrasztosabban jelenne meg (talán).
Szerinted zöld lézer esetében is (50mw) nyújt valamicske védelmet az üveg szemüveg? Csak szkennelésről van szó, legyező szerűen terített fénycsík, ami a tárgyról verődik vissza. Ez talán nem nagy veszélyforrás, viszont a felhasználás jellegéből végig nézni kell!

Áron

ra8nsmk6w

A videókamerák és a digitális fényképezőgépek kitünöen látják az infravörös tartományt , jeleket. Épp ezért a komolyabb gépek infravörös szürövel vannak ellátva. Meggyözödhetsz róla ha a telefonod kamerájával belenézel egy TV távirányitóba

000000000

Helló!
Mivel a lézerdiódából kilépő fény divergens, 30 - 50cm távolságból rövid időre belenézve rendszerint nem jelentenek veszélyt. Nem így a kollimált lézerfény! Párhuzamos nyalábba még a legrövidebb ideig sem szabad pillantani. A párhuzamos fényt ugyanis szemlencsénk mikronnyi átmérőjű területre képezi le a szemünk ideghártyájára, oda koncentrálva az összes beérkező energiát, ami egy pillanat alatt kiégeti a fényérzékeny sejteket. Persze az egy-két elpusztult idegsejt önmagában még nem okozna látáskárosodást, a képalkotásban ugyanis agyunk játszik jelentős szerepet, ami nem is használja fel az összes idegsejttől beérkezett ingerületet. Viszont szemünk állandó vibráló mozgást végez, miáltal a fókuszált lézerfény összekaszabolja a recehártyát. Önmagában még ez sem jelentene nagy bajt, mint ahogy az így járt személy sem vesz sokat észre belőle - abban a pillanatban, mikor az eset történt. Az igazi károsodás ez után kezdődik, mikor a sérült ideghártya elkezd varasodni, ami súlyos esetben vaksághoz vezethet.  
A tárgyról vissza verődő fény (lézer dióda)nem okoz problémát (divergens), de a fényforrásba nem szabad belenézni.
Egy kevésbé sötét hegesztő szemüveg tökéletesen megfelel.
Itt nem a vágó lézerekről beszélek.

000000000

Köszi!

[#papakacsint] http://www.szgti.bmf.hu/opto/11_LezerSugBiz.htm" TARGET=_fnew>Lézergyártmányok sugárbiztonsági előírásai

airfoil6205

Ezt most találtam, ha ismétlés akkor bocsi!

http://www.emissiontechnologies.com/xy.htm