Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Azt hittem ez egy hobby fórum.
Most már látom, hogy gyári gépek (cnc, plazma, lézer) reklám oldala.
Hát akkor én tényleg nem vagyok ide való.

000000000

végig olvastam a fórumot... rájöttem ám, hogy mi a bajod velem... :)  eddig te voltál itt a kiskakas a "szemétdombon" most meg savanyodik a szőlő, mert itt vagyok... sajnálom, hogy ennyire nem tudod elviselni a "kánon dudaszót" már ha érted... ;)

A linkeket meg nem reklámnak, hanem segítségnek szántam.. a hobby nem egyenlő szerintem a "mindent otthon egymagam készítek" mazohista nézetekkel :)

Egyébként egy ilyen Smeagol mentalitással fogadni engem, mint vedéget, alapvetően illetlen dolog is.  
Mondhattad volna azt is, hogy "Édes ecsém pállot szájú tóbiás..." vagy valami... ezzel szemben duzzogsz it nekem, mint egy kisgyerek, mint ha legalább is leköptem volna a dömpejodat :)

Hiszem, hogy otthon a  sufniban zseniális dolgok tudnak születni épp ezért is megyek el megnézni, hogy kit mit hoz leányfaluba. Egyszerűen kíváncsi vagyok és szivesen segítek is ha tudok.  

Nem adtam okot arra, hogy haragudj rám. De ha már a jelenlétem is elég ehez, azt pedig őszintén sajnálom.  

Komlósi Sándor

000000000

Üdv mindenkinek!!!

Új érdeklődő vagyok kissé régebbi hozzászólásokban láttam a félvezetőlézerek tuningját... Mivel valamicskét én is járatos vagyok az elektronikában, osztom azt a véleményt, hogy ha a lézerdiódák visszacatolását nem használják, hamarosan tönkremegy az eszköz... Én is találtam egy ilyen MODnak nevezett akármit de el is csodálkoztam rajta mikor megnéztem. Link: http://www.youtube.com/watch?v=CgJ0EpxjZBU&mode=related&search=
Edig úgy tudtam, hogy a CD/DVD meghajtókban infra lézerdiódákat használnak. Nem értem akkor egy optikai meghajtóból kibuherált dióda áttéve egy ledes lámpába hogy a fenébe produkálhat vörös fényü lézert ??? A megoldás az lehet, hogy talán az adott meghajtóban vörös fényt emitáló lézer lehetett... Na most szerintetek létezik ilyen meghajtó??? Mert én eddig a blu rayről tudtam az infravörösön kívűl de az ugyebár kék. Vagy csak valami hanta az egész???

000000000

Amiért regiztem az viszont a következő. Engem a panelkészítés érdekelne a maratás kihagyásával. Elvileg megoldható a nyákról a felesleges réz eltávolítása is nem csak vágáshoz használható a lézer nem? ezzel kapcsolatban szeretnék minnél több infót ötletet esetleg kísérleti tapasztalatot olvasni. Köszönöm szépen.
Kérdéseim a következőek:
Miért olyan macerás a rezet lézerrel megmunkálni?
Hogyan oldható meg, hogy az adott sugár a réz alatti műanyag/bakelit hordozóréteget lehetőleg ne vagy csakis minimális mértékben sértse? (Elvileg itt gravírozásról volna szó kis mélységben ha jól feltételezem.)
Milyen problémákat vet fel az anyag különbözősége? Gondolok itt arra, hogy ugyanolyan sugárteljesítmény elvileg még épp hogy átmegy a rezen, de a műanyagot már át is vágta mikor a határréteghez ér...
Milyen teljesítmény szükséges a megfelelő rézrajzolat létrehozásához? És a panel megfelelő méretre formára vágásához?
Jó magyar szokás szerint sajnos elsősorban az olcsóság előbbrevaló mint a sebesség...
Ha valami bolondságot írtam/kérdeztem volna, javítsatok ki...
Köszi szépen.

Messer

Szerintem a kamera "konvertálta" a látható vörös tartományra. Ha szabad szemmel néznéd nem monitoron, nem ilyen vörösnek látszódna.

Messer

Szerintem a kamera "konvertálta" a látható vörös tartományra. Ha szabad szemmel néznéd nem monitoron, nem ilyen vörösnek látszódna.

000000000

Na azt nemtudom........

4mjnxdwuu

nézz bele egy infra távirányítóba a telefon kamerájával!!

ybm4ifb

Szevasztok lézeresek!!!

Mít szolnátok egy lézer gravirozo géphez????????
Ha valakít érdekel a dolog,szoljon.
Nem sokára tudok tipust is írni...ugytünik hogy komplett a berendezés.

2nbj3n5m

Én örülnék neki-igy karácsony elött.
Sok ajándéktárgyat lehetne vele emblémázni.
Mekkora?Kép?...stb Pl. ADAT.!!
Janko

ybm4ifb

Szevasz

Holnap lessz tipus..képek meg talán Hátfőre.

Elég nagy "falat" ez a gép.

Csak azért jelent meg itt..mert ez a társaság az első a számomra..de menni fog a Vaterára,vagy az expresz-re.

Az álapota egyenlőre ismeretlen.

000000000

mostmár én is kíváncsi vagyok :)

ybm4ifb

Az igért adatok.
GENERAL SCANNING INC HM 1400

000000000

Üdv mindenkinek!

Elég amatőr vagyok vagyok itt, így érdeklődnék a lézerekről. Rákerestem már pár dologra a google-n de érdemlegest választ nem kaptam. Konkrétan érdekelne hogy lehet kb. min.0,2mm max.0,5 mm vastag rézlemezeket vágni lézerrel, milyen teljesítményű lézer kell ehhez stb. Szóval ha valaki tudna segíteni némi ötlettel, vagy jópofa oldalak linkjeivel megköszönném. Egyébként modellezési célokra szeretnék egy ilyen kis "kütyüt" épiteni.

Előre is köszönet!

000000000

mekkora méret? mekkora mennyiség? milyen réz? (sárga? vörös? lakkozott? polírozott?) más anyag is szóba jön? ... milyen pontosság?  stb.  és nem utolsó sorban mennyit szánsz rá? ...