Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Jaj ,jaj a polírozott felületről visszaverődő lézer sugártól meg fogunk vakulni!!![#hawaii][#hehe][#nevetes1]

motion

Svejknek: Már Robi is hívott, hogy hogy állok vele... :-)) A mostani állapotában csak a fej mozog, ha más nem elviszem így. De az lenne az igazi, ha x, y készen lenne.
Lehet, hogy az a "történelmi pillanat" nem most lesz. :-(  Holnap költözünk, úgyhogy ma már pakolom össze a műhelyt (is). Ezt pedig bizonytalan időre félre kell tolnom.
A csövet egyébként sem raktam volna rá. Úgy terveztem, hogy egy lézer pointerrel helyettesítem.
Ebben az árban benne van a komplett mechanika és a teljes lézer kellékek is. Egyébként a cső+táp+lencse+tükrök 110EFt-ba került. Persze kínai. Majd kiderül, hogy mennyire lesz használható.

Török Tamásnak: Igen, egy 9mm-es IKO sínen lehet állítani a magasságot. A lencse pedig könnyen cserélhető attól függően, hogy vágás vagy gravír lesz.A szoftverről nem nyilatkoznék. Nem Lasercut lesz a saját vezérlőjével, mert azt irreálisan pofátlanul drágának tartom, de remélem ez is lesz annyira használható...
A porosodás-beégős dologra egyáltalán nem gondoltam, arra akkor ki kell találnom valamit majd...
Igen, sok polírozott alkatrészt tartalmaz, de a tükörtartónál fekete lesz majd. hátha nem vakulunk meg :-))

Azért is linkeltem be, hogy lássátok azt, hogy sok mindent meg lehet oldani otthon is egy kis idő ráfordításával, és nem kell pl. 30EFt-ért megvenni a gyári fejet. Ennek persze az az ára, hogy nem másnap hozza a postásbácsi a berendelt egységeket... Na de ettől hívják hobby cnc-nek...így tudja azt mondani az ember, ha megkérdezik, hogy : Igen, ezt én csináltam.

Az enyémen kívül készül még egy másik is, de azt majd a gazdája publikálja...Egyébként ennek a fórumtársnak köszönhetem pl. a hihetetlenül olcsó komplett optikát.

c2nsu773m

svejk

Feltétlen ott legyél vele a talin!!!
Májusban már mindenki Lézert fog építeni... :)
Hátha mág Psoft is eltolná a biciklijét egy találkozóra !? :)
No de majd megelégszünk Török Tamás szakmai kritikájával :)

e9g6tycw

A 30w-os lézer mit tud? 5mm rétegelt lmezt átvágja ? Plexit milyen vastagot lehet vele vágni? A százezres nagyságrend mégis kb. mennyi? Élettartamra mit bír?
Köszi a választ előre is.

PSoft

Jah...,Májusban kezdenek nyílni a legszebb lézer projektek.:)

Ősz óta körvonalazódik egy 50W-os CO-lézer projekt,ami akár talikompatibilis is lehet.
Gyakorlatilag minden megvan már hozzá,E240-esek,sneci vezérlői,lézer,szoftver(RZNC).

A mechanikára,gépvázra van egy jónak látszó ötlet,amivel "mobil" lehet.(majd,mutatok képeket)

Egy valami hiányzik,vagy csak nagyon kevés van belőle,az idő.:(
Annyi minden fontosabb más van mellette,ami lassítja a projektet.

Fehérvár(ha lesz),az van megcélozva látogatásilag.:)
Az még "biciklivel" sem távolság.:)
De,csak látogatóként,az 50W-os nem valószínű,hogy elkészül addigra.

A Te lézerprojekted hogy áll?
Biztos elkezdted már az "anyaggyűjtést" hozzá,csak még titokban tartod.:))

Tamás már,úgy ahogy én is túl van egy-két lézeres buktatón.
Építő szakmai kritikáiból,aki kezdő,biztos hogy tanulhat.
 [#wave]

nmnrsytc

Lassan jó volna valamelyik talin összejönni a "lézereseknek" egy eszmecserére. Fehérvárra én is szívesen jönnék. Én a télen sok  mechanikai megoldást néztem meg a neten. Nálam körvonalazódott már az új mechanika, a mostani hibából okulva. Item-ből lesz úgyhogy fájni fog a pénztárcámnak. A teljes terv már kész, idő... hát az a legkevesebb ami lesz rá. :((

nmnrsytc

Ja és elég roszz volt nézni szétszedett lézergép mellett ,hogy miket csinál PSoft és a Török Tamás csak a nyálam folyott közben.

c2nsu773m

RZNC?
Egy linket dobál róla!
Megnézmém....

c2nsu773m

Aki megy Debrecenbe és netán át akarna ugorni Nyíregyre , azt szombat déletőtt várom egy bemutatóra.

PSoft

c2nsu773m

Ennek van lézeres verziója?
Mert ez maró...

PSoft

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/RZNC/" TARGET=_fnew>VAN lézeres is.:)

A 0501 manual.txt,persze nevezd vissza .doc-ra.:)))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/RZNC/2009329124315652.jpg" border=0>

c2nsu773m

Használ valaki ilyet?
Mi a vélemény?
Mibe kerűl?

nmnrsytc

Nekem is RZNC van T.Robitól ,olcsóbb mint az MPC de nincs hozzá software csak corel,autocad plugin.

http://www.richnc.com/en/product/
http://www.sharpskync.com.cn/en/products.aspx?nid=4