Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

nmnrsytc

Sajnos az RZNC-0601-hez nincs részletes leírás a beállításokról csak a 0501 leírása elérhető ami cnc vezérlő.Feltettem a mappámba pár cuccot amit találtam txt-t át kell nevezni pdf-re.

8ewgunt

Sziasztok!

Szeretnék ötleteket, tanácsokat (beállításokat) kérni egy 25W-os LaserPro CO lézerhez.

A melóhelyen nekem "szakadt" a nyakamba és lézergravírozóval még életemben nem dolgoztam...

Corelből küldöm rá a gravírozandó cuccokat, van forgató is és elég nagy problémába ütköztem:
- miszerint is ha üveget gravírozok, pl. egy boros poharat, akkor a gravírozott felületből a pohár lemosása után "kipattannak" részletek és így elég csúnyán néz ki...

Van már Valakinek tapasztalata, hogy mit érdemes beállítani (Dpi, Speed, Power, Ppi, stb...)

Minden részletes segítséget előre is nagyon köszönök.

- Alex -

c2nsu773m

Vedd vissza a teljesítményt.
Vagy növeld a sebességet.
A Dpi a kép részletességéért felelős.
Ppi???

000000000

Válasz a PSoft #5793 "Ezt készítettem a CNC gépemmel" beírására.  

Azzal kezdeném, nem húztam le, se a Co2 lézert, se a lézereseket. De, a különböző lézerek, különböző hullámhosszon működnek. Ebből adódóan, különböző anyagokhoz jók megmunkálásra. Mivel, nekem is van kb. 1,5 – 2 éve, Co2 lézerem, ezért némi tapasztalatom van vele. Elhiheted, első dolgom volt, kipróbálni, hogyan lehet vele tükröt gravírozni.  
Már, azért is mert sokkal egyszerűbb lenne. De, sajnos, csapni való minőséget tudtam vele elérni. Az én értékítéletem szerint.  

Felajánlom neked, elküldöm az eredeti képet az első bagolyét. Én is elkészítem újra ugyanúgy. Meg te is készítsd el a Co2 lézereddel. Hasonlítsuk össze a hatvani talin, junius 18. –án.

© PSoft  
 ma 17:12 | Válasz | #5793  

Nem akarok újabb vitát gerjeszteni,de nem tudom szó nélkül hagyni...  

CO-val valóban nehéz az általad hozott minőséget elérni,de....  
Nem lehetetlen!!!  

Azt írod a CO-ról:  
"Mondhatni, alkalmatlan e feladatra."  

Kár volt ennyire lehúznod a CO lézert,és a CO lézereseket.:(((  

"Természetesen a kételkedés joga mindenkinek megadatik."-írod.  

Éltem a jogommal.:)  
Válasz 'Danibá' üzenetére (#5791)

PSoft

Ehjjj...Danibá...

Nem akarok én Veled versenyezni,félreértettél.

Ajánlom figyelmedbe MasterGy ezt készítettem....#5798 írását.
Ő is azt mondja amit én.

Mindettől függetlenül,ha elküldöd a baglyot,azt megköszönöm,és ígérem Neked,hogyha elkészül az én verziómban akkor megmutatom itt a topic-ban.

Neked nem kell újra megcsinálni,hisz már elismeréssel szóltam róla a topic-ban,mikor megmutattad.

000000000

Ehjj ...PSoft....

Az előző írásodban is éreztem, rosszindulatot feltételezel az írásomban. Most, meg azt, hogy versenyre hívlak. Talán még azt is hozzá gondolhatom, hogy fölényeskedve.  
De, neeeem! Szó sincs róla.  
Azért is hoztam ide a lézer topikba, esetleg másoknak is hasznos lehet a beszélgetésünk.    

A Gyula írt, amit írt. Tudja, amit tud. Én is, tudom, amit tudok. Meg te is.  

De, szerintem, mindkettőnk számára hasznos, és tanulságos lehetne, ha barátilag hozzá állva, te is elkészíted, lézerrel, meg én is gravírtüvel. És ezt összehasonlítva, megbeszéljük mik a különbségek, látványba, minőségbe, Stb. Teljesen más, ha kézbe fogod mindkettőt. Ez lenne az igazi és tanulságos mindkettőnknek. Egy higgadt, tárgyilagos értékelés. Nem akarok győztest, se vesztest hirdetni. Csak egyszerűen, okosabb lenni. De legalábbis tapasztaltabb.  
Azért kell nekem is elkészíteni, mert azt elvitte a megrendelő. Így legalább lessz nekem is. Majd próbálok videót is készíteni a műveletről.  

Küldöm a fotót. Persze, felteheted ide is.

c2nsu773m

Tegyük ide fel azt a képet, hagy vigyek valamit én is Hatvanba![#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

A repülő baglyat letöltheted http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/T%fck%f6rgrav%edroz%e1saim/seobaglyak%20t%fckr%f6k/  " TARGET=_fnew>eredeti 3 néven.

PSoft

Megkaptam a fotót.

Közben,ahogy látom,innen is elérhetővé tetted.:)

Köszönöm.

Béni

Lézerrel vágott dolgok a szegedi hídi vásárban:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Laser/IMG_0327_25.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Laser/" TARGET=_fnew>Nagyobb képek

000000000

HobbyCNC nagyhatalom lettünk!

000000000

Hogyé vesztegetik darabját?

000000000

Ja, már látom...[#circling]

s7manbs8

Az amerikai turisták úgy veszik ezeket, mint magyar fafaragó művészek kézimunkáját ? :)

000000000

Sziasztok.
Le tudná írni nekem valaki, akár itt vagy magánban, hogy is működik ez a házi lézer vágó érítés. Teljesen laikus vagyok még.
Köszönöm.