Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Meg kell ragasztani.
Tényleg, miért van üvegből az a cső? Nem lehetne valami kevésbé törékeny anyagból?

c2nsu773m

Sajnos én már hallottam ilyet , azt hittem felrobbanok, pár percre lültem megnyugodni...
Sajnos nagyon vigyázni kell ezekkel a csövekkel nagyon nagyon sérülékeny,
Amikor rakom öszze magamra zárom az ajtót mindent elpakolok és mint a hímestolyást lassan átviszem a helyére!

Nejkoff István

Nekem is felrobbant  levákumolt üveg cső 4mm falvastagsággal csak egy hajszál repedés volt rajta hatalmasat szólt.

ht0cjk58i

Gratula uraim,gyönyörű gép,csak így tovább.

ht0cjk58i

Urak lézer vágáshoz illetve gravírozáshoz milyen programokat használtok?

nmnrsytc

Szia !

Hát ismerem azt az érzést amit leírtál. Én az első csőtesztnél letörtem a vízbevezető csonkot (egy picit leizzadtam és gondolkodtam hogy elhajítsam-e csövet a csukodt ablakon keresztül vagy ráugorjak páros lábbal), hála istennek nem reppedt végig. Meg tudtam javítani egy adag FSB-vel és működött.
Úgyhogy át tudom érezni a helyzetet.

Részvétem..............

PSoft

Sajnos nálam nem a vízcsonk sérült.:((

A nagyfesz bevezető negatív ága törött ki a csőből.
Már le volt kötegelve a vezeték,rákötve a csőre.
A cső fordításakor erősebbnek bizonyult a rézdrót,mint az üveg.[#falbav]

A ragasztás nálam is megoldható,a cső azzal javítható lenne.....
De újra kéne tölteni is,amire egyenlőre nem látok rentábilis megoldást.:(((

Nejkoff István

Ennyire érzékenyek ezek a csővek?

PSoft

Sajnos,IGEN!

A törésen jól látszik,hogy a húzott "üvegcsöcs"-tövénél csak pár tized a falvastagsága.:((

Nejkoff István

Ezért építek magamnak lézert így ha törik csak 3000Ft bár így sem egyszerű ,de megvan minden hozzá a gáz is.Csak az idő kevés.

zamek

Sziasztok!
Milyen teljesítményű dióda lézerrel lehet átvágni 0,5 mm vastag
pvc, poliészter, pp fóliát.
Hülyét kérdezek???

PSoft

Ha hülyét kérdezel,valószínű,hogy kevés érdemleges választ kapsz.

Kérdezzél inkább,csak úgy simán hülyeséget.:))

zamek

Akkor azt kérdezem létezik olyan lézer dióda ami a lenti feladatot elvégzi?

000000000

Igen, létezik olyan lézerdióda. A kérdezett feladatra, kb. 8-10 Watt, kell legalább.  

000000000

Kettő az egyben lézergravírozó, lézerdiódával.

Elkezdődött, a 10 Wattos dióda lézergravírozó tesztelése. Három teljesítményben lessz megrendelhető. 10 Watt, 20 Watt és 30 Watt. Jellemzője a rendkívül kis fogyasztás. Könnyű kezelhetőség.  
Hozzáférhető lessz külön a lézeregység is. Ami rászerelhető megfelelő, meglévő CNC gépre is.  
Minden stepp/dír jelekkel dolgozó vezérlő szoftverrel tud működni. Úgymint Mach3, KCM4 és még sok más.  

Mindhárom teljesítményhez, kérhető 3D lézerszkenner is. A szkenner képes többek között azonnal használható G kód előállítására is. De, a keletkezett relief tetszőleges méretben kimarható.  
A szkennelt terület a CNC géptől függ. Amennyiben, a mechanika alkalmas, egészen nagy méreteket is lehet digitalizálni 3D -ben.