Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

redukcio vagy reakcio lézeres vágás hegesztés.... legtöbb esetben fémeknél!
fa...müanyag papir ..stb van e hatásuk ezeknek a gázoknak redukcio vagy reakcio vagy csak pénzkidobás....

c2nsu773m

A beállítás során ha nem találod el a fejet, akkor talán.
De nem javasolnám!!!!

c2nsu773m

Plexi intarzia!
http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Munkaim/Kompo%20(4).JPG" border=0>
Nem tudja valaki hogy az átlátszó plexiteket mivel lehet egymáshoz ragasztani úgy , hogy közte ne látszódjon a ragasztó?

me3ua0a6

Kloroform.
Feloldasz benne egy kevés plexi-forgácsot,azt oldja, és ezzel tudsz ragasztani, száradás után mintha egy darabból lenne. Még nem próbáltam.

c2nsu773m

Nem ettől szoktak elaludni?
Még az arcomra ragad a plexi![#vigyor3]

Szedlay Pál

Nembiztos, hogy ez jó,  mert a kloroform tartalomtól lehet, megrepedezik.
Úgy 15 évvel ezelőtt egy ismerősöm mutatott egy spéci ehhez való ragasztót amivel ragasztotta. Sajnos már nem él nem tudom megkérdezni a márkáját.
De, tudomásom szerint Ők tudnak segíteni hívd fel.
http://www.quattroplast.hu/

me3ua0a6

De, sok filmben szerepel :)
Önmagában nem ragasztó, csak feloldja a plexit, és elpárologva visszaáll a plexi szilárdsága, így az arcod nincs veszélyben, de a tüdőnek nem tesz jót.

c2nsu773m

Köszi! Megpróbálom....

6ywv3872f

egy specko plexi ragasztoval, korábban már volt erről szó kb 1 hónapja., csak már nem tudom melyik topikban irtam meg. tudsz venni csak nagyobb kiszerelésben van amit én tudok.

PSoft

Mostanában próbáltam "utánanézni" én is a plexi ragasztásnak.

A régi öregek is a kloroformot mondták,de azt mondják,hogy a hangyasav meg mégjobb.

Ugyanúgy fel kell benne oldani a plexiforgácsot,és kész a ragasztó.
Na,de hol lehet mostanság hangyasavhoz hozzájutni?

Régen,még a 70-es években,ha plexit akartunk ragasztani,csak elsétáltunk az üzembe ahol gyártották és a melósok adtak egy kisüvegbe a folyékony alapanyagából.
Az volt a legjobb.
Ők,ha jól emlékszem,"monomer"-nek hívták.
Abból öntötték a plexitáblákat két síküveg lap közé.

Acetonba(ipari) feloldva próbáltam,nem igazán lett jó.:(

Kristály Árpád

Halihó!
Én régen az izületeimre kaptam hangyasav inekciót...
Talán ez járhatóóó....

Üdv.: Árpád

PSoft

Most akkooo...
Legyek én is ízületes???:))

9ah5mpgwm

A méhész fórumon mintha árulnának hangyasavat

Szedlay Pál

Acril monomerem nekem is van, de attól nem lesz opálos? Bár én még soha nem próbáltam ragasztani.
A nem térhálósított PMMA-t tökéletesen oldja.
De ragasztásnál hogyan párolog el a monomer?
Az magától nem fog elkezdeni térhálósodni, mert van benne inhibítor ami megakadályozza a gyökképződést.

000000000