Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ja, és az egyszerű UPS a kimeneti feszültségét + - 10% hibasávban tartja, vagyis 230V névleges feszültség esetén általában 207 – 251V tartományban, az is 46V ingadozás lehet, szélsőséges esetben, ami még neki nem hiba.
Szerencsére ehhez szélsőséges terhelésváltozás kéne, az meg egy alaposan túlméretezett UPS választás esetén talán nem jön létre.

nyiszi

Ezt a stabilizátort ismeritek?
Van egy ilyenem ha érdekelne valakit.
http://www.luconda.com/artikeldetails/27/04/90/9391862B-2-Siemens-4FK3310-0AL10.html?ShopID=13" TARGET=_fnew>stabilizátor

robokacsa

segítséget kérnék valakitől, az ügyben, hogy egy kissé világosítson fel a lézerek használatáról, vagy csak pár oldalt ajánljon, ahol utána tudok nézni.
a célom az az lenne, hogy van egy magyarországon forgalmazó cég, (most sajna nem jut eszembe a neve) de ők árulnak 10W tól 140 W ig CO2 csöveket, és a hozzá tartozó tápot, tükröt, fókuszáló fejet, amit pl már most sem értek mire való, és minek abba levegő befuvatás?
szóval gondolom nem annyira egyszerű a dolog, hogy bemegyek a boltba, megveszem a sok drága cuccost, és felrakom egy mechanikára, és kész.
vágni gravírozni szeretnék vele, ha anyagi keretem engedi a megvalósítását. pl.5mm es plexit. hja és az is érdekelne, hogy a vágás mentén milyen lesz az anyag????, a hagyományos marásos kivágásnál elég sima, ez javul, vagy romlik?

c2nsu773m

5 mm plexit még 40W is szépen lehet vágni.
A felület olyan mintha polírozott lenne , nincs fűrésznyom.
A tükrök azért kellenek hogy el tudd vinni a sugarat a szomszédba.
A fókuszlencse pedig összehúzza a 8-10 mm-es sugarat egy pici pontba ami vágni fog!!!
A levegővel fújni kell a rést meg a füstöt!

robokacsa

a fúvatás, az olyasmi mint a lánghegesztőnél, mikor vágnak vele?
és....
 ha én mint laikus, megveszek mindent, akkor első bekapcsoláskor mit fogok elbaxni, hogy pl vagy elég valami vagy tönkremegy az új cuccos?
kellene egy kis alap tudás, amire építhetem a gépet.
tükrök lencsék nagy vonalakban tiszta.
de a lézer szabályozása az már nem.
vagy a lézer fény csak akkor vág, ha fókuszálva van?
ha a csőből jövő lézer, mondjuk elszabadul, nem égeti ki a monitorom, ha rávilágít. és védőfelszerelésnek egyenlőre csak a szemüveget ismerem, van más is, ami nagyon fontos lehet?
"inputot még inputot"rövidzárlat

PSoft

Nálam úgy van megoldva a levegő,hogy két 6mm-es levegőcső megy fel a fejhez.
Egy háromállású kapcsolóval tudom kiválasztani,hogy hova fújom a levegőt.
Ez kapcsolja a két mágnesszelepet.
A fejbe,a munkadarabra oldalról,vagy mindkét helyre.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Haj%f3c%edmk%e9k/Feliratok/IMG_0454.JPG" border=0>

Például ennél a munkánál gravírozásnál a munkadarabra oldalról,vágásnál a fejbe is,meg oldalról is megy a levegő.
Így vágásnál nagyon minimális a munka "füstszennyezése" ami egy puha ruhával letörölhető.

000000000

Tetszik![#eljen]

PSoft

Ez a munka,a  http://www.gravograph.com/english/engraving-products/application-examples-alumamark.php" TARGET=_fnew>Gravograph AlumaMark  0.5mm-es lemezére készült.
Itt csak a fejen keresztül fújom a levegőt,gravírnál is,vágásnál(rajzolás)is.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/S%e9ma/IMG_0284.JPG" border=0>

A kép érdekessége még,a jobb alsó sarokban a kettős háromszög "rajzhibája".

Na...ott nyúltam bele két tükör között a sugárba.:( :))
Természetesen utána javítottam,az a vonalszakasz,újrarajzol...:))

xfg6v697j

a lézernyaláb vágásnál mennyire kúpos, vagy tejes hosszában azonos keresztmetszetű az a része amely áthalad az anyagon

PSoft

Köszi!
Próbálkozom,próbálkozom...[#wink]

PSoft

A #1994-hez még:

Ennél a munkánál,ugye nem vágom át teljesen a lemezt,csak kb. 2/3-ad részéig,hogy egybemaradjon.
Utána könnyen eltördelhető,mint egy tábla csoki.:))

Ezért a vágáskor a minimális füst "visszafújás".:)

c2nsu773m

A lézerfény nem szabadúl el, a teljesítményt a táp szabályozza és a szoftver.
De szerintem nézzél meg pár videót mielőtt gépet építenél!!!!

PSoft

Ekkora távolságon gyakorlatilag nem mérhető a sugár kúpossága.
Párhuzamos.:))

c2nsu773m

Azt a jó kis lábtörlőrácsot honnét szerváltad?