Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Mivel nem akarom a topikot nem ideillő témával beszemetelni, így a "képletek, számítások"-ba írtam a válaszomat. Ott folytassuk.

c2nsu773m

Van egy régitipusú pointerem, nem tudna valaki egy meghajtót hozzá?

ebalint

Szerintem ennek egy kollégája nálam van.
Sajnos nincs tápom hozzá.
A Te tápod jó?

Esetleg egy elfekvő táp, vagy egy rajz szóba jöhet?

dcsaba

Nem gondoltam volna hogy ekkora lavinát indítok el egy egyszerű gáz áteresztéssel egyik tartályból a másikba. [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

PSoft

Ma előszedtem,és megnéztem.

A cső adattáblája:  
CWRadiation,inc.  
Modell Number LSR05R/  
Serial Number 330-1281-12  

HELIUM-NEON LASER 1.0 MILLIWATT MAXIMUM OUTPUT!:(((  

Működik,rajzom nincs róla.:((

Nem látszik túl bonyolultnak az "elektronika",gyakorlatilag a 230/xxxx? V-os trafó,klasszikus sokszorozó,meg pár szűrőkondi.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Laser/" TARGET=_fnew>Ha érdekel,pár képet itt találsz róla.

c2nsu773m

http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Laser/DPI.jpg" border=0>
Használjátok egészséggel!

000000000

"230/xxxx?"
az én #1921 csövemnek a meg hajtojára anno volt irva ez az adat (DC 1500V 4..5mA) ha ez segit valakinek...

000000000

http://www.repairfaq.org/sam/laserhsc.htm#hsctoc" TARGET=_fnew>Complete HeNe Laser Power Supply Schematics [#wave]

ebalint

Megnézem én is az enyémet pontosan.

Még nem vitt rá a lélek, hogy megnézzem a belsejét...

Teljesítményét tekintve olyan lehet, mint a Tiéd.

dcsaba

ez egy kaszkád sokszorozó.

ebalint

Kösz, majd megnézem őket.

Én úgy emlékszem, hogy amikor kerestem a hozzávaló tápot, mintha 20願 V körül lett volna a fesz igény.
Ekkor mondtam le -átmenetileg- arról, hogy egyszer kipróbáljam.

PSoft

3k74cecek

Nincsen semmi lavina[#wave], Senki sincs eltemetve, mindenki életben van[#nevetes1]. Mindössze kételkedtem egy állításban és megpróbáltam bebizonyítani az én véleményemet, amiben még akár hiba is lehet (én ugyan eddig nem találtam benne). Várom ,hogy valaki megcáfoljon, ha tud, mivel gyakorlati próbára egyelőre nincs lehetőségem. Kérdeztem olyat aki csinált már ilyet, de az ö válasza egyikünk álláspontját sem erősítette meg, de lehet, hogy a két eset körülményei mások voltak.

3k74cecek

Nem volt fehérember aki ezeket a karakteres kapcsolási rajzokat elkövette[#csodalk][#wow1]

000000000

20kV sajnos el bucsuzhatsz a csötöl én is elkövetem ezt a hivát szép korom let a kapiláris belselyén![#falbav]
sajnos én az eletronikát nem tutam még le másolni sem ami tönkrement szépen cementel kevert mugyantába volt ki öntve..[#rinya]