Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

szimpla ilyenek meg oldhato....
http://www.squidoo.com/convert-picture-text" TARGET=_fnew>convert-picture-text[#circling]

3k74cecek

Szerintem ezeket a kapcsrajzokat nem ilyen programmal csinálták. Egészen más jellegű, mint a fényképről, különböző betűket felhasználva egy a képhez hasonlitó fedettségű ábrát csinálni.
Azonkívül értelmetlen is lenne nem az eredeti rajzot betenni, ha lenne olyan.

PSoft

Válasz Svejk-nek az "ezt készítettem....#5482-re.

Az egyik "titok",hogy nem volt célom ilyen-olyan "sebességrekordok" elérése,és végképp nem megdöntése a géppel.

Aztán...

Például a tükörtartók megfelelően masszív,merev kialakítása,maga a tükör precízen állíthatósága.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/50W_CO2_laser/mechanika/IMGP6586.JPG" border=0>

Kellő merevségű alátámasztás(tömör tartó)a lineároknak.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/50W_CO2_laser/mechanika/IMGP6597.JPG" border=0>

200-250mm/s sebességgel én jól elvagyok(ott még látom a fejet).:))

Amit láttál az ezt készítettem-ben a 400x300-as séma munkaideje kb:1óra.
Gravír 200mm/sec,vágás(rajzolás)10-15mm/sec.

Nem akarok a lovin nyerni a géppel,dolgozni kell,pontosan,megbízhatóan.:)

svejk

Köszönöm a "titkokat"...
Ez a gép nem lehet hogy találkozó kompatibilis?
Tudom hogy a cső meg mi egyebek nagyon sérülékenyek, illetve sok kiegészítő kell, de úgy megnéznénk egy ilyen gépet élőben.

PSoft

Háát...

Nem igazán "talikompatibilis".:(
Úgy ahogy mondod,a cső[#rinya],meg a sok cullang hozzá...
Igazából,ez egy "helyhezkötött" masina.:(

Nehogy azt mond,hogy nem láttál még működő hobby-lézer gépet!!!

Ha Veszprém környékén jársz,[#phone],nagyon szívesen megmutatom(munka közben is).[#wink][#worship]

34jpagzua

Szia PSoft!
Én gyakorlatilag a szomszédodban lakom Fűzfőn.
Tervezgetem lézer építését. Megnézhetném egyszer a géped?

Rabb Ferenc

Szervezz egy gépbemutatóval egybekötött talit! Nálad még úgysem jártunk [#vigyor5] Május még szabad... [#nyes]

PSoft

Természetesen,igen.

Csak előtte majd egyeztessünk[#phone].:))

svejk

Hidd el nem láttam lézert csak nyomdában, de ugye ott minden leburkolva.  
RC-hez elindultam már anno kétszer de mindig valami közbejött :(
Veszprém...Az ősszel többször is voltam Devecserben, ha tudtam volna...
Egyébként tudom hogy blamás de én nem tudom hogy ki vagy, pedig már biztos találkoztunk. :(
Engem szerintem már mindenki ismer a talik utáni esti képekről :))

PSoft

Basszus!!!

Most nézem a naptáram,foglalt az egész Május,1-től a 32-ig.[#wilting][#nyes]

PSoft

Ez miatt ne érezd magad kellemetlen helyzetbe.:)

Elárulom Neked,hogy még nem találkoztunk személyesen.:):(
Pár levelet(emil)már váltottunk egymással.
Devecserben összejött a biznic?:))

Nagyon jók azok a talin ellesett pillanatképek.:))

Mindenesetre,amit lentebb írtam az áll.
Ha arra jársz "mifelénk",keress meg.[#worship]

horcsab

Tud-e valaki elfogadható áron fiber kábelt 40W-os 808nm lézerhez? (SMA905 csatival)

motion

Üdv. PSoft!
Én itt gratulálok a szekrényekhez, nagyon szép munka. Bár nem valószínű, hogy az adott tengerjárón összefutnék vele. (hülyén jönne ki, hogy az úúúúri közeget otthagyjam, mondván leugrom a gépházba egy kicsit. :-)))))))))) )

Természetesen megragadva a lehetőséget, kérdéseket is szeretnék feltenni.
Írtad, hogy lézergr. alulemezre készült a blokkséma, és hogy eléggé bitang drága négyzetmétere...
Honnan lehet tudni, hogy különféle anyagoknál mekkora az optimális sebesség-teljesítmény arány vágásnál és gravírozásnál. Van erre táblázat, vagy tapasztalati úton történik ennek megállapítása?
Gondolom nagyban befolyásolja, hogy milyen az anyag és annak vastagsága. Azt pedig csak sejtem, hogy egy ilyen árfekvésű alapanyagnál nem vesz az ember plusz fél négyzetmétert, hogy megállapítsa a max. értékeket...de lehet, hogy tévedek. Ja, és gondolom a gépfüggőség is játszik.

7dabp4bai

Üdv!Mindenkinek!
LÉzerrel kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok.

Milyen anyagú műanyag csövet lehetne szépen darabolni lézeres technikával?

Mennyi pénzből lehet kihozni egy fix lézeres vágót, aminek nem kell sehova se mozognia.?

Előre is köszönöm válaszaitokat.
üdv.

7dabp4bai

Senki nem tud segíteni?