Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

dcsaba

egy féle lézergáz: 4,5% CO2,13,5% N2, a többi hélium. Nagyjából ezek az arányok, apróbb letérések lehetnek.

s7manbs8

Az egész, mivel nem tudtam én se hogy a gáz az most folyékony e vagy mi, meg hogy is van ez, én is csak megnéztem emiatt érdekelt.

000000000

0.5% co2 a levegöbe szent péter kopoktat...[#hehe]

000000000

lehet nagyobb probléma lesz az nagy tisztaságu öblitögáz beszerzése rezonátor feltöltése elöt....

pa0n9mw

Üdv
Csak egy adalék, ha már folyadékal együtt van  akkor nem gáz hanem gőz :)

végyé

ANTAL GÁBOR

Hát azért egy kicsit több odafigyelést fiúk!
1892 Na meg a co2-t nem kell mellre szívni, me leeht fulladni is tőle, ha jól tudom, nem csak a szén monoxidtól. :)  Hát általában a szénmonoxidtól az emberek mérgezésben és nem fulladásban halnak meg ! ellentétben a 1900
0.5% co2 a levegöbe szent péter kopoktat beírásban leírtakkal mert a CO2 nem méreg a halál oka fulladás   (de nem 0.5 % mert egy szellőztetlen szobában a tüdőnkből kilélegzett elhasznált levegő akár nagyobb koncentrációt is eredményezhet

rbbhbyvfs

És hamár gázkeverék, akkor szinte biztos, hogy nem folyadék állapotban tárolják, mert ha elkezdenék szépen lassan kiengedni, akkor más arányú lesz a gázkeverék a különböző gőznyomás értékek miatt... ld. még klimagázok átfejtése R134 és R407 közötti különbség.

dcsaba

Leegyszerűsítve a problémát:
Keresek egy kedves fórumtársat, akinek van lézergáz keveréke, és boltolhatunk egymással 60 liter gázt.

000000000

Nem használok lpt-s megoldást. usb- d/a konverterem van hozzá és most akarok még rendelni idén még 2 da convertert hogy egyszerre 3 készüléket tudjak használni. Inkább mamba 2 kemoterápia érdekelne attol hamar meg gyogyulna a kicsike:-D

000000000

gyerünk át privibe ezel a dologal!!!
ott meg beszéljük....[#crazya]

000000000

ment privát...

000000000

Tul sok kis tükör sem jo mert a felragasztási hibákbol adodo eltérések már inkább szorást okoznak a fokuszpontba minimum 3x3cm tükrök már központos fokusz adnak egy pontba már el hanyagolható a parabola ivére felfekvö tükör darabok ragasztási egyenetlensége!
én anno sima háztartási allu folia fényesebb felét vitem fel 110 ofszetüköre és ezt produkálta...
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/solar/" TARGET=_fnew>parabola truk...
de jo muri volt idötöltésre ilyen picibe csak naptüzhelyre jonak tünik![#papakacsint]

000000000

ezt nemide keket volna...[#confused]

000000000

Privi nem jó mert régi a mail cimem! ide irj ha érdekel valami
zsoltka78@pr.hu

nyiszi

Egy HE-NE lézert nem lehet CO-vá alakítani?
Ez egy koplett működő orvosi lézer,csak így semmire se jó.