Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Egyenlőre nem küldi európába.

dcsaba

mi kell hogy egy pontba sugározzon ez?

dcsaba

találtam 36W diódát, és szállít MO-ra.

nyiszi

Valami érdekes lencse.Török Tamás tudja ,hogy milyen.

dcsaba

na közben agyaltam, meg néztem pár optikai ábrát. homorú optikai tükör a megoldás...
egyébként amit találtam 36W diódát, használt, kifáradt 40W diódákat ad el...
ahogy ezek a vonalsugárzó diódák működnek, 1W diódákat egymás mellé építve ugyanaz elérhető szerintem. Asszem tönkreteszek még pár diódát. [#lookaround][#lookaround]

Szalai György

A több dióda fénye, mitől lesz pontosan azonos hullámhosszú és még azonos fázishelyzetű is, hogy interferencia nélkül, szépen összeadódjon a fényteljesítményük?
Vagy erre nincsen szükség?

dcsaba

elvileg van. de ezek a 10-20-30-40 wattos csík lézerek is több pontból "világítanak".
Ki kell próbálni.

000000000

Sziasztok
A thorlabs oldalán találtok mindenféle lencsát és optikát is!" Cylindrical Lenses" ennek az a dolga,
hogy a csík:-D lézereket. kör alakura tágítja szét.utána lehet kollimálni. Ezek vannak infra lézerekhez is!!! ezeket használják show laserekben is nagyobb teljesitménynél"piros lézereknél"
http://www.thorlabs.de/navigation.cfm?Guide_ID=14" TARGET=_fnew>thorlabs

000000000

igy müködikhttp://www.newport.com/images/web600w-EN/images/1267183.gif" border=0>

000000000

Infra lézerekhez használjatok védőszemüveget!!!!
Az infra fényt nem érzékeli a szemetek igy nincs reakció idő!!! tehát nem fogtok pislogni mikor szemen lövitek magatokat!!! max utána de az már késő. Infránál még a visszaverődött fény is veszélyes!!!! föleg több száz vagy ezer miliwattoknál.és müanyag lencséket ne használjatok!!! csak üveg lencsét. jobb a hatásfok pl 300mw lézer dioda müanyag lencsével 220mw üveggel 300mw

c2nsu773m

Komplett 10W-30W-os rendszert (dióda),lencsékkel ,táppal,hűtés stb....
Úgy hogy csak fel keljen biggyeszteni a gépre, mibe kerülne?

dcsaba

Én már annak örülnék, ha lenne egy optikai rendszer, amibe belerakom a diódát, és működik...nem megy ez az optikai része...

000000000

dcsaba
Láttam az oldaladon hogy To18-as 1w diodákat használsz,azokat nem lehet rendesen kihűteni! inkább To3 vagy c-mountot használj és felejtsd el a dvd optikát az kuka!Én tudom mert pár éve foglalkozom lézerekkel és én is végigjártam a barkácsolók iskoláját. Normális minőségi lézert házilag nem lehet csinálni! max 1-2w-osat gravírozásra.

000000000

Török Tamás
Mi a cél hogy 10-20w kell? mit szeretnél csinálni?
ha gravírozásra kell arra kisseb is elég, ha valamit vágni szeretnél vagy co laser vagy millios beruházás és dioda lézer. pár wattig tudok segíteni szívesen bárkinek.

000000000

A minőségi lézerek drágák:-( addig amíg valaki nem dolgozot lézerrel az nem tudja a külömbséget.
csak egy példa:
tudnék venni 1w os 650nm piros lézert kb 80000ft-ért aminek a sugárátmérője 7x7mm a divergenciája 3mrad olyan mint egy zseblámpa:-(

És tudnék venni egy 400mw os 650nm modult ami 3x3mm sugár átmérő és 0,8mrad divergencia ez kb 250000ft
de látható teljesítményben veri az 1w os diodát!
arrol nem beszélve hogy kb 10 méter távolságbol az egyik 4cm a másik csak kb 5mm a pöty falon
ezt kell megfizetni.