Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

80000 ezerért már 500mw pisos kész modult lehet venni:-D

000000000

majd valami régiségkereskedőnek jó lesz:-D

000000000

én inkább ezeket tudom beszerezni:-)http://thumbs2.ebaystatic.com/m/mIAWR0och8bcMX7YMqt3WkQ/140.jpg" border=0>

000000000

Power output(W)40
      Wavelength:10600nm
      Length mm 700
      Cooling System: Water Cooling.
      Triggering voltage(KV)22
      Operating voltage(KV)15
      Operating current(mA)18

dcsaba

40wattos csövet feleennyiért kapsz...

000000000

nekem nem kell:-) én csak szines lézerekkel foglalkozom.

nyiszi

Van 2db ilyen tápom.Szerintetek lehetne használni lézerhez.
http://cnctar.hobbycnc.hu/nyiszi/R%f6ntgen%20t%e1p.JPG" border=0>

Szalai György

Csillagháborús lézerhez.
Az eddig olvasottak alapján nagyon nagynak tűnik, feszültségre is, teljesitményre is.
A CO lézerhez eddig 20kV 10mA környékét irták, ha jól emlékszem.
Ez ötszörös feszültség és tizenötszörös áram.

dcsaba

eladóak ezek a tápok?

nyiszi

Esetleg igen.
Keress magánban.

PSoft

http://cgi.ebay.com/NEW-40W-CO2-LASER-TUBE-CUTTING-ENGRAVING-WATER-COOLED-/180508848685?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a072a722d" TARGET=_fnew>A lap közepe felé találsz egy táblázatot a CO-2 csövekhez,feszültség,áram,és teljesítményadatokkal.

Amúgy,tényleg nagynak tűnik.

Szalai György

Ha már tudjátok, az sem baj, inkább leírom potyára.
100kV feszültség már képes átütni 50mm távolságot levegőben. Erre a feszültségre vezetéket, berendezést szigetelni, nagy kihívás. Szakembereknek, gyári felszerelésekkel és alkatrészekkel sem sikerül mindég elsőre. A 150mA-es áramhatár is meghaladja a halálos értéket.
Ez egy Hobby fórum, de ez a táp, messze nem hobbi készülék, még ha az ára miatt esetleg megszerezhető is.
Ne tévedjetek ha ezzel dolgoztok.

000000000

000000000

Itt már az sem elég, ha az egyik kezed a zsebedben van![#csodalk]

dcsaba

Ez elsőre nem jutott eszembe. Elgondolkoztató, annak ellenére, hogy a munkahelyem által az intenzív osztályon megtanultam, hogy nem elég kétszer megnézni, hogy a szerkezet feszmentes-e. Nem potyára írtad le...