Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Amivel én foglalkozom az Disco laser és show technika.
http://www.youtube.com/watch?v=pOliWTBQuB4" TARGET=_fnew>laser video

000000000

Az én cnc-met meg már lassan megeszi a rozsda sose fogom befejezni:-D

dcsaba

ezt szeretném elérni. mi van ha veszek ilyen 40 wattos diódát? ezek szerint lehet hasáb lencsét szerezni.

dcsaba

áááááááááááááááá ez bazidrága rendszer lenne... a 40W diódás rendszer. A CO-t meg körülményes megcsinálni. nagy dilemma..

000000000

Egy normális diodalézer milliós beruházás!
Egy co csövet meg kapsz kb 150-200 dollárért!
és kb 200-300 dollárért tápot hozzá.
Ha minden kiegészítőt megveszel akkor is max szerintem 2-3 kilóbol kijön 40-60watt co.
Ha kell valakinek valami tudok segíteni rendelésben a nemzetközi Ebay-en a magyart nem használom mert sza....

000000000

A dioda lézernél azért vegyétek számitásba azt is hogy 40w dioda kiba....t nagy hőt ad le a lencsének a lencséket hogy hűtitek?

000000000

Az igazság az hogy én építetem már jó pár lézert! de nem vágnék bele egy pl 40w diodába mert ugy is kuka lenne belőle. Még egy 500mw látható fényü csík lézert sem egyszerű normálisan megcsinálni én is inkább megveszem a több százezres modulokat, mert azt a minőséget lehetetlen házilag barkácsolni.
Egy több wattos show laser is ami minőségi nem véletlen de több diodábol hozzák össz nem egy csík lézerből.
a mostani piros modulom is 400mw és 4db dioda van benne

9ah5mpgwm

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy gravírozni fehér műanyalapra amin 1tizedes mattfekete festék van lehet-e,és hogy a  fehér ne égjen át csak a fekete réteget pörkölje le.??mekkora teljesítmény kellene ehhez és kb mi forint a lézer,lencs stb.

000000000

mezpal hívj fel 06204413504

000000000

Mezpál
Neked kb 1w bőven elég! "ez filléres összeg"
Sörös dobozrol a festéket 1w nagyon gyorsan és szépen leszedi fémig!

9ah5mpgwm

és kb mennyi ez a filléres összeg???10ből +van??

dcsaba

8500ből a dióda mindenképp... a cuccaim között megtalálod a weboldalamon.

9ah5mpgwm

DVDíróbol kitermelt lézerrel???

dcsaba

felejtsd el, semmire nem jó. játszani max.

nmnrsytc

Sziasztok !
Megnéznék már egy dvd-ből kiszedett vagy olyan 1W-os körüli 808nm-es diódával készült gravírozás, hogy milyen anyagokat lehet megmunkálni milyen minőségben és sebességgel. Szerintem nem véletlen ,hogy 10600nm-es CO2-vel dolgoznak a legtöbben.