Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

nyiszi

20 watt 808nm dióda lézer mire elég?
Van valakinek tapasztalata?

dcsaba

pl. azzal már elég nagy sebességgel lehet fát beégetni.

sasi

Ez az rtg. tápegység egyenirányítót nem tartalmaz, fél hullámmal táplálja a röntgen csövet.  
A mai gyártmányok között már inverteresek is vannak, váltó, vagy egyen kimenttel.

000000000

valoszinü egy co2 40W csö árát takarja a 20W diodaét!
tápegység egyikhez sem olcso 10x nagyobb hulámhosszal több célra lehet használni a co adotságait beleérve fém gravirozást is amit a dioda hulámhosszán igen nehézkes egyes fémeknél...808nm miat!

Szalai György

Nd:YAG rúd pumpálására?
Úgy emlékszem ezek a nagyok, több diódából álló modulok. Széles „fényszalagot” sugároznak.

nyiszi

Köszi a válaszokat.100 dollár a meghajtó elektronikával és a egyesítő optikával együtt.
De lehet,hogy jobb választás a co2 cső.

dcsaba

igazából egyik sem egyszerű. A diódának áramgenerátor, AKTÍV hűtés, és optika kell. A csőnek nagyfesztáp, gáz, és szintén optika. nekem a dióda kezelhetőbbnek tűnik, mivel nincs pl nagyfesz. és mechanikailag kevésbé érzékeny. ennek ellenére valszeg én sem fogom megúszni a co laser építést. Bár én egy 10W körüli csőnek tudnék örülni a legjobban. írta itt vki, hogy 3W-tal tükröt gravíroz. Ha arra elég a 3W akkor 10W nekem mindenre elég amit szeretnék lézerezni.

c2nsu773m

25W elég gravírozni
808nm 1064nm ezek valók fémre a CO2 csak segédanyagokkal tud tud fémre gravírozni!

000000000

http://images.pennnet.com/articles/ils/cap/cap_106846.gif" border=0>
hamár egyszer áldozunk sokpénz ilyesmibe univerzális legyen szerintem....
(vágni és gravirozni) co2 [#whatever]

dcsaba

naja, de ha már vágni, akkor 400Watt...

Szalai György

Kérdeznék még egyet, kettő lesz belőle.
Üzem közben a CO lézercső belső ellenállása van akkora, hogy az üzemi feszültség hatására magától beálljon a munkaáram?
Vagy, mint más kisülő csöveknél, itt is gondoskodni kell az áram korlátozásáról?

000000000

na de az ara....[#ticking]

000000000

szerintem a csö feszültség a lényeg!
nekem egy argon lézer esetében csö 110v dct igényelt ehez tartozot egy iv áram 10A a csö teljes be melegedéséig az áram széppen lasan nöt és a ful üzeni elérésénél beált fix értékre az áram és nem nöt tovább a csö melegédésével fügöen sem de ha feszültséget növeltem az iv áram is nöt vele arányoan!
A csoben lévö fix paraméterekre tarozik nyomás gázkeverék egy fix feszültség és áram érték igy folyamatos az üzem értéke.....

dcsaba

A CO csöveknél kell egy előtét ellenállás hagyományos tápoknál. Meg tud szaladni az áram. Erre kapcsolóüzemű tápoknál nincs szükség, mert ott eleve van áramkorlát.

dcsaba

van lehetőség 20W félvezetőlézerre?