Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.thorlabs.de/newgrouppage9.cfm?objectGroup_ID=762" TARGET=_fnew>laser protection glass
jo az a lánghegesztö szemüveg ablak übvegel...

c2nsu773m

A plexi is jó a kóbor sugarak ellen ,de ha telibe kapja a nyaláb nem igen áll ellen.

s5f8tmfv3

A szimpla üveg csak a CO-hoz jó vagy a 808nm-es félvezető lézerhez is? Más hullámhossz, de mindkettő infravörös ugye?

bvadkrcds

Tehát a CO lézert kamerával láthatóvá lehet tenni?  
Tuti, hogy jó a sima üveg? A rendőrök is mérnek kocsiból… szélvédőn keresztül. A CO másként viselkedne? Ami a sugarat tükrözi, is üvegtükör…  

c2nsu773m

Hát nem ,CO nem infravörös !
Még a  0-1064nm és még egy darabig felfele simán átmennek az üvegen és nem nyelődnek el, ezekhez (zafírkristály bevonatú a karcolódás ellen) csak üveg fókuszlencséket ,prizmákat alkalmaznak.
A minap akadt a kezembe egy hagyományos 35mm fokusztávolságú (még filmszallag járt bele) fényképezőgép, szerintem szétszedem a lencséért!

c2nsu773m

Nem látja a kamera.
Ha a rendőrök CO-val lövöldöznének előbb utóbb nem látnának ki a kocsibó és nekünk is rosszral meszelnének, de ez már ugyse látnánk!!!

bvadkrcds

Tehát, nem véd a sima üveg a CO lézer ellen. Erre voltam kíváncsi. A kóbor sugarak ellen véd az üveg és a plexi. Tehát, igazán jó védelem nincs?  Csak a fém burkolat…

c2nsu773m

Az üveg ellenál amíg annyira nem melegszik fel, hogy el nem törik, de gondolom nem akasz farkasszemet nézni a lézercsővel?
Nekem bútorlap a doboz és plexi az ajtó.
Nincsenek kósza sugarak mindig beletalál a fókusznencsébe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

c2nsu773m

Ja és a tükör lehet, üvegre vagy rézre gőzölt arany, polírozva!

bvadkrcds

Köszönöm, szépen a segítséget!
Tényleg nem akarok farkasszemet nézni vele, ezét is kérdeztem rá. Nem hiányzik, ha megvágna műszaki hiba miatt.

bvadkrcds

Értem, azt hittem a tükör, olyan mint a normál. Üveg és foncsor… de itt fordítva van foncsor és hordozó…

bvadkrcds

Lencsének, jó a fényképezőgépek objektíve? Nem ég el?

nmnrsytc

Én is úgy tudom ,hogy a plexin és az üvegen nem megy át a CO2 lézer. De én csak védőszemüvegben "játszok" a lézerrel. Szerintem mindenképpen érdemes az adott hullámhoszhoz beszerezni egyet. Érdemes egyszer kipróbálni egy kamerával felvenni egy CO2 lézert működés közben főleg ha egy fényesebb anyagon dolgozik van rendesen visszaverődés. Régi melóhelyemen egyik srác felvette videóra telefonnal a CO2 galvót amelyik plexit vágott, hát nem volt semmi .

s5f8tmfv3

Több helyen is azt olvastam hogy a CO az infravörös tartomámyban működik, ezért kérdeztem. Persze sok a megbízhatatlan infó a neten, majd utánaolvasok.

c2nsu773m

A YAG-hoz meg a dióddához.